Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Бережімо лісову перлину

Бережімо лісову перлину

Ось і розпочався перший місяць зими. Матінка природа подарувала нам справжню зимову погоду. Незабаром новорічні свята, та який Новий рік без ялинки!
У новорічні дні кожна людина мріє про те, щоб в її затишному будинку стояла новорічна ялинка. Але самовільно зрубане деревце принесе велику шкоду природі і людям. Тому новорічні свята додали лісівникам ДП «Димерське лісове господарство», як і всій лісовій охороні країни не тільки радості, але й тривоги за ліс. Кожного дня, в цей період, лісова охорона лісгоспу проводить низку заходів з посиленню охорони хвойних насаджень від самовільних рубок-проводяться рейди спільно з працівниками поліції по виявленню та попередженню лісопорушень, встановлюються пости для перевірки транспортних заходів на основних лісових дорогах, що ведуть з лісових масивів.
Незважаючи на велику кількість штучних ялинок в продажі або ялинкових гілок, багато людей не уявляють собі новорічно-різдвяних свят без справжніх сосонок чи ялинок з неповторним ароматом хвої. Але при цьому купувати новорічні деревця поспішають не всі. Дехто прагне рубати лісове красуню в найближчому лісі.
Для запобігання нещадного знищення молодих насаджень ДП «Димерське лісове господарство» проводить заготівлю новорічних ялинок на спеціально відведених для цього плантаціях.
Застерігаємо, що відпуск заготовлених у лісгоспі хвойних дерев здійснюється за наявності самоклейних етикеток з спеціальними надсічками з видачею відповідних бухгалтерських документів. Кожен бажаючий може звернутися в лісгосп, або лісництво і придбати деревце сосни, або ялини яке йому до вподоби.
Звертаємо Вашу увагу, що у відповідності до законодавства мінімальний розмір штрафу за одну незаконну зрубану ялинку діаметром до 10 см становить 440,23 грн.
Отже перш ніж рубати ялинку подумайте до яких наслідків це може призвести. Своїми діями не знищуймо ліс, який росте десятиліття для майбутніх поколінь.
Тож, краще придбати новорічну красуню на свій смак на ярмарках за помірними цінами, або звертайтесь в господарства, що займаються реалізацією новорічних красунь.
Щасливих новорічних свят!

Директор ДП «Димерське лісове господарство» Василь Глущенко