Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ТЕХНІЧНОЇ РАДИ У ВИЩЕДУБЕЧАНСЬКОМУ ЛІСГОСПІ

ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ТЕХНІЧНОЇ РАДИ У ВИЩЕДУБЕЧАНСЬКОМУ ЛІСГОСПІ

9 жовтня 2017року у приміщенні ДП «Вищедубечанський лісгосп» відбулося засідання технічної ради під головуванням директора лісгоспу Михайла Головецького та у присутності головних спеціалістів, інженерів та лісничих, на якому було обговорено стан поліпшення та підвищення якісного складу лісів підприємства, стан роботи з кадрового забезпечення підприємства, стан охорони праці на підприємстві та ряд інших питань.

На початку засідання технічної ради директор лісгоспу Михайло Головецький коротко проінформував усіх присутніх про останні події, що відбулися у лісовій галузі України та в цілому по області. Він зазначив, що на нараді з питань удосконалення державної політики у сфері лісового та мисливського господарства, яка відбулась під час робочої поїздки до Івано-Франківської області, Президент України Петро Порошенко підкреслив необхідність об’єднати потенціал країни, і вийти на абсолютно чіткі і правильні рішення щодо захисту лісів України і захисту лісів Карпат, необхідність запровадження електронної системи контролю за обігом деревини, підкреслив важливість посилити координацію та узгодженість дій між правоохоронними і фіскальними органами та екологічною інспекцією і обласними державними адміністраціями для подолання незаконних рубок та припинення тіньового обігу деревини. Також повідомив, що під час останньої колегії, яка відбулась в управлінні був присутній голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, який наголосив на важливості розуміння кожним громадянином необхідності проведення реформ у лісовій галузі, за рахунок посилення інформаційно–просвітницької роботи серед населення, залучення до обговорення шляхів вирішення проблем представників громадськості, громадських об’єднань, органів місцевого самоврядування, екологів, науковців, активістів, шкільної та студентської молодь, – бо знання та обізнаність є запорукою успіху у подоланні ситуації, яка склалась.

Про стан підвищення та поліпшення якісного складу лісів на підприємстві доповідав начальник відділу лісового господарства Сергій Іващенко. Він зазначив, що від своєчасного і якісного виконання рубок формування і оздоровлення лісів залежить стан лісів, формування деревостанів із господарсько-цінних порід, продуктивність і товарність насаджень. Так станом на 01.10.2017 року шляхом проведення таких рубок заготовлено ліквідної деревини 61,9 тис куб.м, що становить 155% до завдання, проведено заходи із формування молодняків на площі 86 га, що становить 101% до завдання. Також головний лісничий Анатолій Шиян додав, що щорічний обсяг рубок догляду за лісом, який запроектований лісовпорядкуванням підприємство виконує щорічно. Але він підкреслив, що потреба в проведенні вищезазначених рубок значно більша. Хоча вважається, що дані рубки є економічно нерентабельними, але разом з тим це робота на перспективу, тому що несвоєчасне здійснення рубок догляду у молодняках призводить до зменшення площі живлення кожної рослини, що в майбутньому не дає змоги виростити високопродуктивні здорові лісові насадження. Оскільки на сьогоднішній день економічний стан підприємства дає можливість збільшити обсяги рубок догляду та виконання доручення колегії управління, якою передбачено завдання приведення у належний стан молодняків, керівництво лісгоспу не заперечує у збільшенні обсягів даних заходів.

Про стан кадрової роботи на підприємстві проінформувала старший інспектор з кадрів Раїса Клименко. Вона сказала, що станом на 01.09.2017р. на підприємстві налічується 91 працівник. Протягом останнього року намічається тенденція збільшення кількості штатних працівників за рахунок зменшення осіб, що працюють за цивільно-правовими угодами. Так за 9 місяців 2017 року штатний склад підприємства збільшився на 10 осіб. Окрім цього у штатний розпис введено посади майстрів лісу у всіх лісництвах. Частина цих посад є вакантною. Разом з тим питання освітнього складу майстрів лісу прозвучало на колегії управління. Там було наголошено, що всі вони повинні мати ОКР не нижче молодшого спеціаліста. На сьогодні на підприємстві працює 6 майстрів, які не мають відповідної фахової освіти, тому питання навчання для цих людей є досить актуальним.

Про стан охорони праці на підприємстві доповідав інженер з охорони праці Володимир Войтович. Він проінформував присутніх, що підприємством впродовж 2017 року було розроблено та затверджено ряд організаційно – технічних заходів щодо поліпшення охорони праці. Витрати на охорону праці на підприємстві за 9 місяців 2017 року склали більш 30 тис. грн. Інструктажі з питань охорони праці проводяться своєчасно та з метою навчити працівника правильно і безпечно для себе і навколишнього середовища виконувати свої трудові обов’язки.

На підприємстві використовується обладнання та устаткування підвищеної небезпеки, яке складається із деревообробних ліній та котельного обладнання, на яке отримано дозвіл на їх експлуатацію. Деревообробне виробництво постійно вдосконалюється та приводиться у відповідність до нормативних актів з охорони праці. Для покращення стану техніки безпеки на виробництві впроваджуються новітні технології, які мінімізують необхідності втручання людини.

Володимир Войтович звернувся до керівників структурних підрозділів з рекомендацією приділити особливу увагу профілактичній та роз’яснювальній роботі щодо безпечних та нешкідливих умов праці.

Наприкінці засідання технічної ради було ще раз наголошено на першочергові дії, окреслено перспективи та плани подальшого розвитку підприємства на найближчий період.
Детальніше www.facebook.com/photo.php