Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Фастівський лісгосп”

Є люди, яким усе вдається робити добре…

У приміщенні контори Фастівського лісгоспу відбулася зустріч колективу з колегою, ветераном праці, Відмінником лісового господарства України Володимиром Івановичем Дросенком.
Володимир Іванович більше 30 років життя віддав лісовій галузі, з них 15 років займав посаду головного інженера лісгоспу. За ці роки він, як професійний, висококваліфікований спеціаліст, зробив великий внесок у розвиток лісового господарства. Крім того, завжди займав активну життєву позицію, вивчав історією підприємства та рідного краю, а краєзнавча робота для нього була і залишається постійним захопленням.
Почесний краєзнавець України, кандидат історичних наук В.Балушок сказав: «Є люди, яким усе вдається робити добре, за що вони б не бралися. Саме до них належить Володимир Іванович Дросенко…». І це дійсно так, бо все, чим би він не займався, чи це робота, чи просто захоплення, робиться сумлінно і з душею.
Завдяки його інтересу до історії лісового господарства і Фастівського лісгоспу, співавторству із Заслуженим лісівником України Павлом Гавриловичем Вакулюком, світ побачила книжка «Зелені скарби Фастівщини», яка вже тричі перевидавалася.
Коли Володимир Іванович вийшов на пенсію, не перестав займатися краєзнавчими пошуками, а навпаки, більше часу почав приділяти цій роботі. Деякий час він працював старшим науковим співробітником Меморіального музею К.Г.Стеценка у с.Веприк. Фастівська громада давно знає його як дослідника-краєзнавця, великого патріота своєї рідної землі і просто цікавого співрозмовника.
На сьогоднішній день Володимир Іванович член Національної спілки краєзнавців України, Фастівського осередку Всеукраїнської організації “Просвіта” ім. Т. Шевченка та клубу “Мандрівник”. Він тісно співпрацює з Фастівським краєзнавчим музеєм і в результаті цієї співпраці вже надруковано багато цікавих робіт: історичних нарисів, науково-інформаційних бюлетнів, книг. Останню свою книгу «Фастівщина. Краєзнавчі розвідки» Володимир Іванович і презентував у Фастівському лісгоспі своїм колегам.
Книга включає в себе чотирнадцять краєзнавчих нарисів, присвячених різним темам. Всі відомості для них здобуті автором особисто в різних архівах Києва, шляхом опитування жителів Фастова і району. Крім того, в книзі є багато спогадів і роздумів Володимира Івановича, адже йому прийшлося багато побачити на своєму віку і поспілкуватися з неординарними людьми.
Автор звернув увагу присутніх на станій розділ видання «Архівні пам’ятки Фастівського державного лісового господарства». Мало підприємств лісового профілю володіють документами-пам’ятками своєї діяльності, а у Фастівському лісгоспі, завдяки дбайливому ставленню працівників підприємства до цих документів, вони є і в даному розділі можна ознайомитися з ними.
Загалом книга містить багато цікавих історичних фактів, документів, фотографій. Вона стане справжньою знахідкою не тільки для істориків та краєзнавців, а й у кожній домашній бібліотеці.
Під час зустрічі, Володимир Іванович подарував декілька книг із авторським підписом та скориставшись нагодою, запросив присутніх відвідати екскурсійні маршрути клубу «Мандрівник» історичними і пам’ятними місцями рідного краю.
Директор лісгоспу Олег Юрійович Чемерський висловив йому щиру подяку від імені колективу за таку змістовну і цікаву зустріч.

Детальніше https://www.facebook.com/groups