Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Фастівський лісгосп” Районний конкурс колективів екологічної просвіти

З кожним роком екологічних проблем на землі стає все більше. Всі розуміють, що потрібно зупинитися знищувати нашу планету і почати її лікувати від ран, завданих людиною. Приємно, що проблеми екології хвилюють не тільки дорослих, а й молоде покоління, в якого теж щемить серце і болить душа за сьогодення і майбутнє.
19 квітня 2017 року, напередодні Міжнародного дня Землі Фастівським еколого-етнографічним центром відділу освіти Фастівської РДА за підтримки Державного підприємства «Фастівське лісове господарство» було проведено районний конкурс колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім».
В конкурсі, який проходив у міському Палаці культури, взяли участь всі учнівські лісництва, які функціонують на базах Дорогинського, Веприківського, Снітинського, Фастівського лісництв та агітбригади екологічних гуртків Великоснітинської і Борівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Підтримати юних захисників природи, завітали заступник голови Фастівської райдержадміністрації Юрій Волков, прес-секретар Київського обласного та по місту Києву управління лісового та мисливського господарства Людмила Шрамкова, головний лісничий Фастівського лісгоспу Леонід Прокопюк, начальник відділу освіти Фастівської РДА Олена Рудаківська, керівники підрозділів та працівники Фастівського лісового господарства, педагоги, школярі та всі бажаючі.
З вітальним словом до учасників заходу звернувся Леонід Прокопюк. Він привітав дітей і дорослих з цим екологічним святом, наголосив на важливості подібних міроприємств, побажав і надалі стояти на захисті природи, а командам – гарних виступів і перемоги найсильнішим.
Перед початком конкурсу глядачі і конкурсанти мали змогу подивитися авторську виставу «Рік 25.00» колективу театрально-драматичного гуртка ФРЕЕЦ «Гармонія», що працює на базі Борівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. У виставі юні актори показали страшне майбутнє, яке нас чекає у випадку, якщо люд не схаменеться і не задумається над своїми вчинками сьогодні.
Проблема, піднята театралами і гарна сценічна гра, мабуть, ще більше надихнули учасників конкурсу. Виступи всіх колективів були різними, але мета у них була одна: привернути увагу до проблем екології навколишнього середовища, та нагадати всім, як слід поводитися з природою, щоб не зашкодити їй.
Цікаво було ознайомитися і з діяльністю всіх колективів, яку вони представили у своїх презентаціях. Присутні побачили, що діти, свою любов до природи доводять гарними справами: садять дерева, ліс, доглядають за молодими насадженнями, збирають насіння деревних порід, прибирають сміттєзвалища, виготовляють годівнички, шпаківні, підгодовують звірів у лісі, проводять науково-дослідницькі роботи, беруть участь у різноманітних природоохоронних заходах і конкурсах, організовують акції та багато іншого.
При оцінюванні виступів, компетентне журі враховувало відповідність порушеної у виступі екологічної проблеми та її соціальне значення, наявність ілюстративного матеріалу до виступу, зв’язок з екологічними організаціями при вирішенні проблем та результативність проведеної роботи, а також рівень виконавської майстерності, оригінальність художнього оформлення, використання засобів активізації аудиторії, відповідність костюмів та рівень режисури.
Всі учасники конкурсу дуже старалися, показуючи свою акторську майстерність, але багаторічна діяльність учнівських лісництв напевне зробила свою справу і за результатами конкурсу: перше місце здобула команда «Довіра» Дорогинського учнівського лісництва (керівник Ніна Стукал), друге – команда «СПОЛОХ» Веприківського учнівського лісництва (керівник Наталія Коноваленко), третє – команда «Дерево життя» Снітинського учнівського лісництва (керівник Віталіна Попова).
Директор Фастівського лісгоспу Олег Чемерський, який виступив головним ініціатором і співорганізатором конкурсу та голова профспілкового комітету підприємства Надія Остапчук подбали про те, щоб всі конкурсанти отримали подарунки, театрали солодощі, а переможці – цінні подарунки, які вручив головний лісничий лісгоспу.
У заключному слові директор ФРЕЕЦ Світлана Остапчук подякувала учасникам та їх керівникам за гарну підготовку і зазначила, що шлях до високої екологічної культури пролягає через ефективну екологічну освіту та виховання, чим і надалі планує займатися позашкільний заклад спільно з лісівниками. Також вона висловила слова вдячності за постійну співпрацю і матеріальну підтримку керівництву Фастівського лісгоспу, та вручила подяки за плідну природоохоронну та екологічну діяльність у справі виховання підростаючого покоління і вагомий внесок у розвиток еколого-натуралістичної освіти директору лісгоспу Олегу Чемерському, головному лісничому Леоніду Прокопюку, лісничим підрозділів Олександру Стукалу, Ігорю Петльовому, Віктору Глабаю та Леоніду Клеваці.
Хочеться вірити, що ця, дуже потрібна природоохоронна справа, якою займаються діти спільно з дорослими, змусить багатьох серйозно задуматись над тим, що буде завтра, як багато залежить від того, що ми робимо сьогодні, і що в наших силах змінити на краще вже зараз.

Детальніше https://www.facebook.com/permalink.php

Прес-служба ДП “Фастівський лісгосп”