Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Фастівський лісгосп” Веприцьке учнівське лісництво

Вихованці Веприцького учнівського лісництва завжди зайняті роботою.

Весь зимовий період юні лісівники турбувалися про зимуючих (осілих) птахів. Вони виготовляли і розвішували годівнички, які майстрували і вдома, і в школі. Щодня підгодовували птахів, підсипаючи в них соняшникове і гарбузове насіння, хлібні крихти, ягоди калини та горобини, а для шпарких синичок-щебетушок на гілки чіпляли несолене сало.
Крім практичної роботи, вихованці учнівського лісництва разом із керівником Н.В.Коноваленко проводили велику просвітницьку роботу: на планових заняттях виготовили буклет «Їм потрібна допомога!», створили презентацію про зимуючих птахів «У пташиному царстві», організували виставку малюнків, провели для учнів початкових класів «Пташину вікторину», а талановиті вихованки гуртка Богойко Любов та Гаращук Аміна навіть написали вірші про птахів.
У підсумку юні лісівники підготували матеріали і взяли участь у конкурсі Всеукраїнської акції «Годівничка».
Важливою ланкою роботи учнівського лісництва є діяльність колективу екологічної просвіти. Щорічно діти беруть участь у районному конкурсі на кращу агітбригаду, а також виступають перед школярами та на підприємстві. Саме в зимову пору іде підготовка до цього конкурсу.
Юннати є частими гостями у Веприківському лісництві, де із задоволенням проводять свої заняття і змістовні, цікаві зустрічі з працівниками лісництва. Тут вони вивчають ази лісогосподарської справи та знайомляться з різними напрямками діяльності підприємства.

Вміють юні лісівники і гарно проводити дозвілля. У січні 2017 року несподівану і разом з тим приємну поїздку на льодову арену «Світанок» для вихованців організував лісничий Веприківського лісництва І.С. Петльовий. Діти отримали море позитивних емоцій, адже 90% з них взагалі ніколи не бачили штучного льоду і ніколи не взували ковзани. А ще дуже вразила краса вечірньої Ковалівки: безліч вогнів, новорічні композиції і веселі розваги.
Наразі вихованці учнівського лісництва готують матеріали для проведення свята «День зустрічі птахів», та до Всеукраїнської акції «Земля – наш спільний дім».

Детальніше www.facebook.com/photo.php