Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Київський лісгосп”

Заборона відвідувати ліси

Прикро відзначати, що причиною знищення лісового фонду є недбалість та легковажність людей, які приходять до лісу відпочивати.

Починаючи з березня місяця згідно наказу «Про початок пожежонебезпечного періоду» в ДП «Київське лісове господарство» Семиполківське лісництво проводиться робота з обмеження доступу населення в лісові масиви Броварського району.

Починається період масового збору лісових ягід та грибів у лісі. Адже як показує статистика, причиною 98% випадків лісових пожеж є людська недбалість !!!

Силами лісової охорони перекрито близько 30 позапланових доріг(встановлено 125 надовбнів),влаштовано 32 аншлаги на протипожежну тематику, панно, плакати. Особливо хочеться відмітити плідну роботу майстра лісу обходу №10 Вітрука Михайла Павловича, під пильною охороною якого знаходяться лісові масиви в населених пунктах Мокрець та Бервиця. Майстер наполегливо і результативно проводить роз’яснювальну роботу серед населення.

За словами лісничого Семиполківського лісництва Селюка Василя Івановича, без розуміння населення, активного сприяння і співпраці з правоохоронними органами та органами місцевого самоврядування, лісовій охороні самотужки буде важко протистояти порушникам пожежної безпеки в лісі.
Зараз активно проводиться збір урожаю зернових. Орендатори спалюють залишки соломи і вогонь під впливом вітру перекочується на лісові насадження. Варто наголосити, що перед підпалом стерні необхідно оборати поле і зробити мінералізовані смуги достатньої ширини.

Наголошуємо, що на сьогоднішній день порушення пожежної безпеки в лісах України тягне за собою адміністративну ( штраф в розмірі 85-255 грн.), або кримінальну (ст. 245 кримінального кодексу України – карається обме женням волі строком від 2 до 5 років) відповідальність.
Прохання, при виявленні лісової пожежі негайно телефонуйте в лісництво за № 23-2-19, 050-446-93-35, а також у диспетчерську службу МНС Броварського району за № 5-00-56, 5-00-22, 101.
ЗБЕРЕЖЕМО НАШІ ЛІСИ ВІД ПОЖЕЖ РАЗОМ !!!

Державне підприємство «Київське лісове господарство»
О.П.Домашевська,
помічник лісничого Семиполківського лісництва.