Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Тетерівський лісгосп”

Діти – це наше майбутнє. Розповідати дітям про любов до лісу та його значення можна багато, але навіть одне практичне заняття принесе набагато більше користі. Тому з самого дитинства важливо привчати їх любити і цінувати рідну природу. Особливо це актуально, коли мова йде про маленьких діток, які як губка вбирають знання з оточуючого світу.

13 червня з пізнавальною екскурсією на комплекс переробки та вирощування садивного матеріалу ДП «Тетерівський лісгосп» завітали учні 1-5 класів Пісківської загальноосвітньої школи разом із вчителями молодших класів Позирей Л.М. та Левківською О.М.

Діти вперше побували на комплексі вирощування садивного матеріалу. Вони з цікавістю і захопленням слухали про те, як заготовлюються шишки і на власні очі побачили процес видобувається насіння з шишок. Розглянули способи переробки та зберігання насіння. Також вони побачили сходи, які нещодавно проросли з маленьких насінинок і з яких в майбутньому виростуть величаві бори.

Дітям розповіли яке лихо для лісу становить необережне поводження з вогнем та викидання сміття в лісі. Спеціалісти підприємства поділилися з юними любителями природи своїми знаннями про ліс, про його роль для природи та важливе значення для суспільства. Нагадали про важливу роль лічу в регулювання клімату та очищення повітря, адже ліс це зелені легені планети. Впевнені, що знання, отримані учнями в ході цього заняття були корисними і в подальшому посприяють вихованню в них екологічної культури, шанобливого і відповідального ставлення до природи і до лісу зокрема. Вражені почутим діти пообіцяли, що будуть шанобливо ставитися до лісу, а деякі з них навіть планують в майбутньому пов’язати своє життя з вирощуванням лісу і його охороною.

Детальніше www.facebook.com/photo.php