Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Тетерівський лісгосп”

Гості з Франції

12 вересня цього року ДП «Тетерівський лісгосп» відвідали представники делегації Сенату Французької Республіки сенатори Жан-Ів Леконт та Жак Лежандр, співробітник секретаріату Сенату Жеремі Рубен на чолі з керівником Групи дружби Україна-Франція, сенатором Ерве Мореєм, якого напередодні Президент України Петро Порошенко нагородив орденом «За заслуги ІІІ ступеня», а також Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон та співробітники посольства Флоріан Глоаген, Міріям Галланд, Ян Коскінські. Іноземних делегатів супроводжували народні депутати Верховної Ради на чолі із співголовою депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Французькою республікою, заступником голови депутатської фракції ПАРТІЇ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА” Олексієм Гончаренком.

p style=”text-align: left;”>Незважаючи на обмеженість в часі, директор лісгоспу Дмитро Степанович Гоцуляк ознайомив гостей із специфікою та умовами роботи підприємства, його здобутками та економічними показниками. Гості високо оцінили роботу системи відеоспостереження за лісовими масивами, яка дозволяє оперативно виявляти загоряння та ефективно з ними боротись. Ця тема особливо актуальна для країн Європи, які потерпають від лісових пожеж. Також в ході зустрічі йшлося і про найголовніше в роботі лісгоспу питання – відтворення лісів. Директор розповів про впроваджені на підприємстві новітні методи заготівлі лісового насіння та вирощування посадкового матеріалу в контрольованому середовищі.

p style=”text-align: left;”>Візит на підприємство делегації такого рівня є дуже важливим, так як вказує на увагу влади до підприємств лісової галузі, які попри складні умови роботи працюють над збереженням і примноженням лісових багатств, а також наповненням державного та місцевих бюджетів.