Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Тетерівський лісгосп”

Напередодні, з метою ознайомлення з роботою ДП «Тетерівський лісгосп» до нього завітали представники громади євреїв не тільки з України але і далекого зарубіжжя, що відпочивають в таборі відпочинку «Махане Шува». Серед відвідувачів були як і дорослі так і діти. Головна мета для працівників лісгоспу – це підвищення рівня усвідомленості людиною та значення лісу в її житті. Під час спілкування з гостями стало відомо, що там де вони мешкають лісові насадження майже відсутні, і їх уявлення про ліс не дуже широкі.

Присутні відвідали диспетчерський пункт з системою відео нагляду для спостереження за лісовими пожежами, де ознайомилися з принципом роботи пожежної служби лісгоспу. Побували на комплексі з заготівлі і переробки шишок та вирощування посадкового матеріалу. Вони з цікавістю і захопленням слухали про те як заготовлюються шишки і на власні очі побачили, як з них видобувається насіння, як воно переробляється та зберігається. Також вони побачили сходи, які проросли з маленьких насінин і з яких в майбутньому виростуть величаві бори.

Присутнім розповіли, яку користь для суспільства становить ліс. Спеціалісти підприємства поділилися з відвідувачами своїми знаннями про біологію лісу, про його роль для природи та суспільства. Про його значення в регулювання клімату та очищення повітря, адже ліс це зелені легені планети. Впевнені, що знання отримані в ході екскурсії будуть корисні гостям і в подальшому посприяють формуванню екологічної свідомості особистості, розширення знань з лісівництва, шанобливого, відповідального ставлення до природи в цілому і лісу зокрема.

Детальніше www.facebook.com/photo.php