Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Христина Юшкевич зобов’язала природно-заповідні установи вжити додаткових заходів охорони червонокнижних тварин і рослин

Христина Юшкевич зобов’язала природно-заповідні установи вжити додаткових заходів охорони червонокнижних тварин і рослин

Т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич підписала НАКАЗ«Про додаткові заходи охорони видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України».

Відповідно до наказу, обласні управління лісового та мисливського господарства, Шацький національний природний парк зобов’язані забезпечити посилення охорони червонокнижних видів рослинного та тваринного світу на територіях установ природно-заповідного фонду, що належать до сфери управління Держлісагентства.

На вищезазначених територіях мають бути встановлені розміри охоронних ділянок згідно з чинним законодавством (для відповідних видів) та в межах таксаційних виділів, виділених лісовпорядкуванням або сформованих в результаті обстежень.

За словами Христини Юшкевич, такі додаткові заходи необхідні для вдосконалення режиму збереження рідкісних і зникаючих видів тварин і рослин на рівні, що відповідає екологічним, науковим та культурним вимогам, враховуючи економічні та рекреаційні потреби.

«Охорона червонокнижних птахів, зокрема, передбачена і в нових Санітарних правилах у лісах України. Необхідно забезпечити виділення та належний облік охоронних ділянок під час лісовпорядкування, а також комплекс організаційних та лісогосподарських заходів, направлених на збереження та охорону середовищ існування рідкісних і зникаючих видів тварин і птахів», – наголосила т.в.о. Голови відомства.

Також Христина Юшкевич повідомила, що на основі проведених заходів будуть внесені додаткові зміни і доповнення до нормативно-правових актів з ведення лісовпорядкування стосовно збереження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України.

Зазначимо, що у сфері Держлісагентства вже є приклади впровадження нових вимог Санітарних правил у лісах України. Зокрема, у низці лісгоспів Київського обласного та по м. Києву управління лісомисливського господарства заборонено здійснювати санітарні рубки дерев навколо місць гніздування червонокнижних хижих птахів.

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article


З повагою
прес-служба Держлісагентства