Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Лісничі вивчали передовий досвід ведення лісового господарства

З метою вивчення передового досвіду ведення лісового господарства 30-31 січня 2017 року для слухачів групи за спеціалізацією «Лісничі» були проведені виїзні заняття на підприємствах Київського обласного та по м. Києву УЛМГ.
30 січня 2017 року лісничі мали змогу зустрітися із працівниками ДП «Тетерівське ЛГ». Представлення підприємства розпочалося з садиби Поташнянського лісництва. Лісничий даного лісництва Тимошенко Олег Анатолійович спочатку поділився власним досвідом управління підрозділом в сучасних умовах. Подальшим етапом зустрічі був виїзд в ліс на об’єкти, які представили рівномірно-поступову рубку; рубки в молодняках, в яких проводився селекційний відбір за швецьким методом; клонову насіннєву плантацію.
Біля контори лісгоспу групу привітав головний лісничий Черевко Іван Миколайович. Слухачі із цікавістю ознайомилися з роботою диспетчерського пункту лісової охорони. Іван Миколайович поділився досвідом вирощування сінців в коробах, показав, де насіння переробляється, зберігається, шишкосушарку. Були зазначені значні переваги вирощування посадкового матеріалу в коробах по відношенню до розсадників.
Наступного дня слухачі мали можливість ознайомитися з особливостями діяльності ДП «Вищедубечанське ЛГ», а саме особливостями структури управління. З слухачами зустрілися головний інженер Бруй Василь Олександрович та лісничий Центрального лісництва Середа Сергій Леонідович.
1 лютого 2017 року слухачі групи «Лісничі» ознайомилися з діяльністю ВП НУБіП «Боярська ЛДС», яка є сучасним комплексним державним підприємством, що поряд з освітянськими функціями успішно поєднує комплекс робіт із відтворення, охорони та захисту лісу з переробкою деревини. Головний лісничий Шевчук Олександр Васильович ознайомив із структурою ЛДС, що представлена двома лісництвами, лісозаготівельним комплексом, деревообробним цехом, автотранспортним парком, науковою частиною. Слухачі мали змогу отримати ґрунтовні відповіді на всі актуальні питання.

за матеріалами http://kadrlis.com.ua/novini/novina/article/lisnichi-vivchali-peredovii-dosvid-vedennja-lisovogo-gos.html#.WJgwO-OhtbV.facebook