Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Лісові рейдові бригади посилено охороняють новорічні насадження та виявляють правопорушників

Державне агентство лісових ресурсів України забезпечує охорону хвойних насаджень від незаконної вирубки у новорічний період 2017 року.

Варто підкреслити, що завдяки посиленню охорони новорічних насаджень та збільшенню кількості рейдових бригад вдається попереджати правопорушення.

На сьогодні для охорони новорічних ялинок задіяно 2 238 бригад у кількості 7 816 осіб, а минулого року працювала лише 1 181 бригада у кількості 4 488 осіб. Зазначмо, що до охоронних бригад входять службові особи державної лісової охорони, працівники Національної поліції, громадськості, екологи та журналісти.

За оперативною інформацією, вже виявлено 1 626 шт. незаконно зрубаних новорічних дерев.

Рейдовими бригадами складено більше 360 адміністративних протоколів та стягнено штрафів на суму майже 25 тис. гривень. Окрім того, за заподіяну шкоду лісу порушники відшкодували майже 125 тис. гривень.

Нагадаємо, що 15 листопада 2016 року т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич підписала наказ про заходи щодо забезпечення охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування в новорічний період 2017 року та лист на начальників облуправлінь лісового та мисливського господарств і лісгоспів з метою запобігання незаконній заготівлі та реалізації новорічних ялинок.

Державні підприємства маркують новорічні ялинки самоклейними етикетками з номером, за яким можна перевірити легальність погодження дерева за посиланням.