Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Ліси саджаємо для онуків

Ліси саджаємо для онуків

Для забезпеченя раціонального лісогосподарювання в ДП «Димерське лісове господарство» головним пріоритетом є якісне лісовідновлення та постійне збільшення площі лісів.
Робота в лісовому господарстві в усі часи була нелегкою.Але не дивлячись на труднощі,спільними зусиллями всього трудового колективу, в 2016 році в лісгоспі,не залишилось жодної незалісненої лісосіки .Цієї весни, працівниками лісгоспу посаджено 285 га лісових культур при завданні 269 га. При цьому висаджено 2850 тис.штук сіянців головних лісоутворюючих порід.Доповнені лісові культури на площі 230 га – це 611тис.штук сіянців. Протягом року лісівниками проведений механізований догляд за лісовими культурами на площі 992 га. В поточному році висіяно лісових розсадників на площі 3,2 га.Вирощено 3563 тис штук стандартних сіянців головних лісоутворюючих та супутніх порід.
Для відтворювання лісових насаджень працівники лісгоспу заготовили 7060 кг кондиційного лісового насіння першого класу якості.
На вирощування лісу потрібен не один десяток років кропіткої праці. Процес створення молодих насаджень, від збирання дрібного насіння до моменту,коли ліс вважається спілим,може тривати більше ,а ніж життя самої людини.Щоб примножити та відновити лісові багатства потрібні неабияка витримка і терпіння,зусилля та щоденна наполеглива праця лісівників лісгоспу . Але не потрібно забувати, що турбота та збереження лісових насаджень це наш спільний обов»язок. Тож разом уважно і дбайливо ставмося до зелених легенів планети!

Василь Глущенко
Директор ДП « Димерське лісове господарство»