Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

НА ВАС ЧЕКАЄ НОВОРІЧНА КРАСУНЯ

Початок новорічних свят щороку викликає тривогу і занепокоєння лісівників. Як стихійного лиха чекають вони масового відвідування населенням лісів під час яких знищуються лісові культури.
Щороку ДП “Вищедубечанський лісгосп” для потреб населення закладає близько 4 гектарів нових шкілок новорічних ялинок. Так в минулому році лісгоспом було реалізовано 551 новорічну ялинку.

У передноворічні дні для попередження несанкціонованого вирубування хвойних насаджень лісовою охороною ДП “Вищедубечанський лісгосп” проводяться рейди з виявлення лісопорушників. Значну допомогу лісівникам по виявленню лісопорушників надають правоохоронні органи. До речі, штрафи за незаконну порубку, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка становлять від 85 до 170 грн. Окрім цього, винні зобов’язані сплатити збитки, нанесені лісовому господарству, за кожне зрубане в грудні-січні хвойне дерево біля шийки кореня до 10 см – 355,23грн., 10,1-14 см – 625,89 грн., 14,1-18 см – 1606,98 грн.
З метою уникнення проблем із законодавством, усіх охочих придбати ялинку запрошуємо звертатися до лісівників ДП “Вищедубечанський лісгосп” за телефоном (099) 729-03-64 Іван Леонідович Середа.
Державною лісовою охороною лісгоспу проводиться профілактична робота серед населення, та за допомогою засобів масової інформації.
Шановні друзі! Не знищуйте лісових красунь, і ліс віддячить вам прохолодою у літню спеку, грибами та ягодами восени, чистим повітрям у будь-яку пору року!

Автор: Демидась І.М., інженер з охорони та захисту лісу