Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Підсумки Новорічної компанії 2016

Київським обласним та по м. Києву управлінням лісового та мисливського господарства (далі-Управління) були підведені підсумки новорічної компанії, яка проводиться щорічно.
Напередодні свят на офіційному сайті Управління та у ЗМІ було оприлюднено наказ Управління від 17.11.2016 року № 87 “Про запобігання незаконній заготівлі та реалізації новорічних ялинок у передноворічний період” та розпорядження Київської обласної державної адміністрації від 19.11.2012 року № 497 “Про заходи щодо охорони хвойних лісів від незаконних рубок у передноворічний період”, оприлюднена інформація про відповідальність за вчинення незаконних рубок, облаштування торгівельних майданчиків з продажу новорічних ялинок лісогосподарськими підприємствами Управління, місця їх розташування, роздрібні та оптові ціни та контактні дані осіб, відповідальних за реалізацію.
На радіо, телебаченні та у пресі була проведена агітаційно-роз’яснювальна робота. Активну участь у зйомках новин для центральних телеканалів та друкованих ЗМІ брали головні лісничі та спеціалісти ДП “Фастівський лісгосп,” ДП “Бориспільський лісгосп”, ДП “Тетерівський лісгосп” та ДП “Димерський лісгосп”, розміщено 43 статті у друкованих виданнях та проведено 21 виступів на радіо.
З метою недопущення знищення молодих хвойних насаджень, у тому числі лісових культур, новорічні ялинки маркувалися спеціальними засобами (самоклейними етикетками), це давало змогу перевірити законність походження за допомогою впровадження інформаційних технологій, які були розроблені ДП “Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр”.
У охороні хвойних насаджень від незаконного вирубування у передноворічний період 2017 року, за інформацією на 01.01.2017 року у складі 92 бригад брало участь 402 чоловік, з них 340 представників державної лісової охорони, 52 представника національної поліції та 6-ть представників екологічної інспекції. Проведеними рейдами виявлено 18 незаконно зрубаних ялинок, накладено та стягнено штрафів на суму 1530 грн., сплачено стягнень за заподіяну лісу шкоду на суму 6,4 тис грн.
По підсумкам компанії 2016 року державними лісогосподарськими підприємствами Київщини було реалізовано більш 6000 новорічних дерев на суму 434,7 тис. грн. по середній ціні 70,00 грн., для порівняння у 2015 році було реалізовано 8000 новорічних деревець на суму 539,8 тис.грн за середньою ціною 67,00 грн. Ці деревця були вирощені на спеціальних плантаціях на площі 133,5 га.
Лідером з продажу стало ДП “Переяслав-Хмельницький лісгосп”, реалізовано 1,266 тис ялинок на суму 81,096 тис. грн.