Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Проведення заходів з підготовки до посадки лісових культур у ДП «Клавдієвський лісгосп»

У з зв’язку з поширеною у мережі Інтернет інформацією про нібито санітарну рубку деревини на території Здвижівського лісництва ДП «Клавдієвське лісове господарство» (Київська область) у період тиші, який проходить з 1 квітня до 15 червня, повідомляємо.
За інформацією ДП «Клавдієвський лісгосп» санітарно-оздоровчі заходи на цій ділянці були завершені до 31.03.2017 року, таким чином вимоги ст. 39 Закону України «Про тваринний світ» не були порушені. Зазначена ділянка в терміновому порядку готувалася під весняну посадку лісових культур. Протягом цього тижня відбудеться відновлення території новими саджанцями на місці зрубу.
Варто зазначити, що 6 квітня у кварталі 57, виділи 1, 2, 8 вищезазначеного лісництва проводилися роботи з трелювання деревини, її вивезення та очистки місця рубки, яка відбулася згідно з лісорубним квитком від 01.03.2017 року № 542466 серія 02 ЛКБ. Послуги із заготівлі деревини здійснювала інша юридична особа, тому лісогосподарське підприємство не несло відповідальності стосовно питань з охорони праці. Під час проведення підготовчих робіт були дотримані Правила пожежної безпеки в лісах України, спалювання порубкових решток на лісосіці відбувалося згідно з п. 3.2.5 наказу Державного комітету лісового господарства № 278 від 27.12.2014.
Під час виїзду працівників поліції кримінальних та адміністративних порушень не виявлено.
Окрім того, зазначимо, що Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства заздалегідь офіційно повідомило лісогосподарські підприємства, які входять до його сфери управління, про те, що у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).