Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Питання розвитку лісової галузі є актуальними в усьому світі. Приємно, що колеги з інших держав зацікавлені у співпраці з Україною.

Питання розвитку лісової галузі є актуальними в усьому світі. Приємно, що колеги з інших держав зацікавлені у співпраці з Україною.

Христина Юшкевич зустрілася з представником Лісової комісії Шотландії (Великобританія) Амандою Брайан, технічним директоро Конфедерації компаній лісового комплексу Великобританії Confor Ендрю Хілдоном та керівником Центру наук про деревину і технології її використання Інституту сталого будівництва Единбурзького університет ім. Дж. Непера Деніел Рідлі-Елліс.

” – Ми розробили проект Меморандуму про співпрацю з Лісовою Комісією Шотландії та почали перемовини для його підписання.Нашим державам є чого повчитися один у одного. За сто років Великобританії вдалося збільшити лісистість з 5% до 13%. Найбільш лісистою є територія Шотландії. Колегам також цікаво вивчити досвід ведення лісового господарства в Україні. Ставку робитимемо на науку та співпрацю у прикладних дослідженнях. Адже зміна клімату породжує нові виклики, потрібні наукові розробки, щоб зберегти наші ліси, створити стійкі насадження. Також розвиватимемо напрям наближеного до природи лісівництва, збереженням біорізноманіття лісів. Актуальним є питання ефективного та раціонального використання лісових ресурсів. ” – наголосила Христина Василівна.

Ще сьогодні за участю колег із Шотландії та українських науковців і представників лісового господарства з усіх областей у Держлісагентстві проходить круглий стіл, на якому ми обговорюємо потенціал співпраці між Україною та Великобританією.