Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Схвалено Стратегічний план ООН щодо лісів на період 2017-2030 років та чотирирічну програму робіт Форуму ООН з лісів

Схвалено Стратегічний план ООН щодо лісів на період 2017-2030 років та чотирирічну програму робіт Форуму ООН з лісів
Минулого тижня у Нью-Йорку (США) завершилось узгодження положень стратегічного плану ООН щодо лісів на період 2017-2030 років та чотирирічної програми робіт Форуму ООН з лісів на період 2017-2021 роки, підготовлених на виконання резолюції ECOSOC 2015/33.
У документі збережено посилання на країни з перехідною економікою у положенні, що констатує необхідність фінансової підтримки для забезпечення досягнення збалансованості лісоуправління. Окрім того, у рамках компромісу було внесено формулювання, що є більш вигідним для України, оскільки також передбачає можливість отримання екологічних технологій та інновацій.
Стратегічним планом передбачається збільшення до 2030 року всіх видів суспільного фінансування, у тому числі, в рамках національного бюджету та надання преференцій невеликим лісогосподарським підприємствам щодо доступів до ринків та пільгових кредитів.
План передбачає зміцнення до 2030 року національних органів управління лісовим господарством та поширення співробітництва, зокрема, на північній півкулі Землі. Це надає додаткові можливості для України з огляду на розвиток наукового, технологічного співробітництва та запровадження інновацій у лісовому господарстві.
Узгоджений стратегічний план складається із наступних частин:
– вступ, який містить формулювання бачення щодо лісів, місію стратегічного плану, визначення ролі лісів та основні проблеми та виклики;
– глобальні цілі та завдання щодо лісів;
– рамки впровадження, які окреслюють роль та відповідності всіх задіяних сторін до процесу впровадження стратегічного плану (країни-члени ООН, Форум ООН з лісів, Партнерство по лісах, організації системи ООН, регіональні та субрегіональні організації та процеси) та засоби впровадження;
– рамки моніторингу виконання;
– положення комунікаційної стратегії.
У додатку до стратегічного плану визначено тематичні напрямки роботи до кожної глобальної цілі. Операційна програма, крім узагальненого опису порядку роботи містить тематику кожної сесії Форуму ООН з лісів на період до 2021 року.