Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

У рамках співпраці з Форумом ООН з лісів Україна зможе отримати міжнародну допомогу для реформування лісового господарства, – Христина Юшкевич

У рамках співпраці з Форумом ООН з лісів Україна зможе отримати міжнародну допомогу для реформування лісового господарства, – Христина Юшкевич

Т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич під час зустрічі з представником секретаріату Форуму ООН з лісів Бенджаміном Сінгером обговорила подальші напрямки співпраці та процедурні питання надання донорської допомоги для реформування лісової галузі України.

Христина Юшкевич повідомила, що цього року Держлісагентство звернулось до секретаріату Форуму ООН з лісів із запитом щодо надання фінансової підтримки у рамках глобальної мережі сприяння фінансовій підтримці лісового господарства.
«Запит був підтриманий і Держлісагентству буде надана допомога для розробки проектних пропозицій з метою отримання міжнародної технічної допомоги для удосконалення ведення лісового господарства України», – зазначила т.в.о. Голови відомства.
Окрім того, Христина Юшкевич розповіла, що у співпраці з іншими міністерствами та відомствами будуть розроблені проектні пропозиції для представлення донорам.
За підсумками зустрічі, було домовлено, що за сприяння Форуму ООН з лісів 12-16 грудня 2016 року в Держлісагентстві відбудуться тренінги для фахівців лісового господарства щодо принципів та механізмів започаткування міжнародної технічної допомоги та отримання доступу до міжнародних фінансових механізмів у лісовому господарстві.
Довідково: Форум Організації Об’єднаних Націй з лісів був створений як допоміжний орган Економічної та Соціальної Ради ООН резолюцією 2000/35 від 18 жовтня 2000 року. Його головне завдання полягає в забезпеченні раціонального використання, збереження та збалансованого розвитку всіх типів лісів і зміцненні довгострокової політичної співпраці. Він покликаний сприяти створенню сприятливих умов для здійснення узгоджених міжнародним співтовариством дій, що стосуються лісів, на національному, регіональному і глобальному рівнях.
У 2015 році повноваження Форуму переглянуті та удосконалені. Зокрема посилено домовленості щодо можливості фінансової підтримки збалансованому веденню лісового господарства. За наполяганням представника України досягнуто домовленостей для отримання фінансової підтримки збалансованому лісоуправлінню країнам з перехідною економікою.

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=174604&cat_id=32888