Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

В Ставищенському районному краєзнавчому музеї проведено лекцію-екскурсію «Чистий ліс – здоров’я нації»

З метою екологічного виховання молоді та до Всесвітнього дня лісу проведено лекцію-екскурсію «Чистий ліс – здоров’я нації».
За останні роки тенденції пов’язані з обезлісенням Землі, викликають тривогу не тільки у екологів, але й у всього міжнародного співтовариства. Тому з метою екологічного виховання молоді та до Всесвітнього дня лісу, який відзначатиметься 21 березня, в Ставищенському районному краєзнавчому музеї проведено лекцію-екскурсію «Чистий ліс – здоров’я нації»
для учнів 3-Б класу Ставищенського НВК №2.
Захід проходив у природничій залі, яку створили працівники Ставищанського лісництва ДП «Білоцерківський лісгосп». Ще не пройшло й року, а вже стільки у цій залі проведено екскурсій, виставок, лекцій з метою збереження природи та популяризації лісівничої професії.

Сьогодні на лекцію-екскурсію завітав перший заступник голови Ставищенської районної державної адміністрації Кошіль Сергій Петрович, який зазначив, що проблема збереження лісу та його багатства стоїть сьогодні в ряду найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. День лісу відзначає внесок лісів та лісового господарства у життя суспільства. Щороку в цей день фахівці з усього світу обговорюють користь лісу, товарів та послуг, отриманих з лісу; люди можуть дізнатися про стале управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів (без завдання шкоди лісовим екосистемам) з метою їх збереження для майбутніх поколінь. Закликав школярів користуватися нашими природними багатствами так, щоб не тільки запобігти їх знищенню або збідненню, але й не призводити до негативного впливу на життєдіяльність людини, її взаємозв’язок з навколишнім середовищем. Тому що ліси забезпечують суспільство багатьма цінностями. Це не лише чиста прісна вода, безпечна домівка для нашої флори та фауни, деревина для наших будівель, сировина для паперу, пилок та нектар для бджолярства, неймовірна кількість безцінних археологічних, історичних та культурних об’єктів. Це – саме життя. Побажав дітям здоров»я, жити в мирі та у гармонії з природою.
Екскурсовод музею Олена Михайлівська провела оглядову екскурсію по природничій залі, залучила дітей до інтерактивної гри « Що мені дає природа ». Розповіла про Ставищенське лісництво ДП «Білоцерківський лісгосп» та його працівників, про важливість лісівничих професій. Підсумовуючи лекцію-екскурсію, наголосила, що охорона лісів та природи загалом – це не тільки завдання держави, а й кожного з них. Тому щодня потрібно задавати собі запитання «Чим я можу допомогти природі?».

https://www.youtube.com/watch
https://www.youtube.com/watch

Лісничий Ставищенського лісництва
ДП «Білоцерківський лісгосп» В.Й.Курко