Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Володимир Бондар: “Необхідно посилити заходи з охорони праці лісівників”

Втрата людей є недопустимою, тому керівники лісогосподарських підприємств повинні забезпечити кожному працівнику належні, безпечні та нешкідливі умови праці. На цьому наголосив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар під час засідання комісії оперативного адміністративно-громадського контролю охорони праці V рівня.

Заступник Голови відомства підкреслив, що в першу чергу необхідно сформувати відповідну свідомість щодо культури охорони праці на всіх без виключеннях рівнях, застосувати всі можливі засоби і методи щодо покращення стану охорони праці.

«З початку року на підприємствах Держлісагентства травмовано 28 працівників, у тому числі 7 осіб загинуло, за аналогічний період минулого року травмовано 33 особи, 10 з них смертельно», – повідомив Володимир Бондар.

За його словами, згідно з висновками спеціальних розслідувань причинами нещасних випадків встановлено невиконання вимог інструкції з охорони праці потерпілими та порушення вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів. Тобто, основними причинами виробничого травматизму залишаються організаційні, або такі, що не потребують матеріальних затрат, а їх усунення залежить лише від добросовісного виконання своїх обов’язків робітниками підприємств.

Також заступник Голови Держлісагентства зазначив, що з метою зниження травматизму Українським центром підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства «Укрцентркадриліс» проводяться позапланові навчання з питань охорони праці лісничих.

«Наразі на підприємствах лісового господарства впроваджено Систему управління охороною праці та ризиками з урахуванням вимог міжнародних стандартів і сучасних вимог до промислової безпеки. У першу чергу, було проведено ризик-аудит стану безпеки праці та складено карти ідентифікації, оцінювання й усунення неприйнятних ризиків на робочих місцях», – повідомив Володимир Бондар.

Окрім того, заступник Голови Держлісагентства наголосив, що професія лісівника дуже важлива та небезпечна, тому керівникам лісгоспів необхідно більш відповідально ставитися до охорони праці своїх робітників і забезпечувати максимальний рівень захисту людей від травматизму.

З метою поліпшення роботи підприємств з питань створення працюючим безпечних і нешкідливих умов праці підготовлений проект відповідного наказу, яким зобов’язано здійснити низку заходів, направлених на покращення стану охорони праці підвідомчих лісогосподарських підприємств.

За матеріалами