Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Юні лісівники Київщини на ХІ Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв

Юні лісівники Київщини
на ХІ Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв

27-29 вересня на Житормирщині відбувся ХІ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв. Юних лісівників щиро вітали представники обласної ради, керівництво облдержадміністрації, управління лісового та мисливського господарства, місцевих лісгоспів, науковці Агроекологічного університету, працівники освіти області. У цьогорічних змаганнях взяли участь 23 команди. Загальна кількість учасників – 150 чоловік.

У своєму вітальному слові очільник обласного управління лісового і мисливського господарства Андрій Курінський зробив наголос на значущості діяльності шкільних лісництв, їхній виховній, екологічній, профорієнтаційній та соціальній ролі, а також додав: «Нехай не всі стануть лісівниками, але людьми виростуть достойними, закоханими у природу та її велич!», ректор ЖНАЕУ О.Скидан наголосив, що присутня молодь – це майбутнє українського лісового господарства.

Відкриття змагань проводили на базі Житомирського Національного агроекологічного університету. Перед початком гості та учасники змогли оглянути та оцінити презентаційні матеріали шкільних лісництв з усієї України. Тут і альбоми, і різноманітні вироби, з дерева та природних матеріалів, а ще наукові дослідження на лісову тематику, звіти, численні нагороди. Виставка команди із Київшини за ємністю, змістовністю, висвітленням інноваційних підходів та науковістю визнана однією із кращих.

Під час відкриття і закриття зльоту, його учасників у порадували своїм виконанням талановиті співаки – студенти факультету лісового господарства ЖНАЕУ

У ході програми зльоту юні лісівники розгорнули наочні виставки, представивши різноманітні сфери своєї діяльності.. Також учасники зльоту презентували свою діяльність, підготувавши слайд-та-кінофільми. З них члени журі дізнались скільки багато корисних справ встигають зробити юні лісівники. Була ще й цікава навчально-пізнавальна й відпочинкова мандрівка у ДП «Баранівське лісове лісове господарство», де побували на шкілці декоративних рослин, реалізаційному майданчику підприємства, кабінеті учнівського лісництва.

Стрижень зльоту – конкурс-захист науково-дослідницькіх робіт юних лісівників відбувся у Баранівській гімназії. За підсумками конкурсу вихованка Дорогинського учнівського лісництва, учениця 11 класу Куцюк Альона посіла ІІ місце. Ця висока оцінка свідчить про ґрунтовний рівень проведеної нашими юними лісівниками дослідницької роботи, актуальність обраної для захисту теми. Нагороду нашій вихованці вручав декан факультету лісового господарства Турко В.М. Захоплена і вражена побаченим, окрилена успіхом Альона пообіцяла «Я від’їжджаю із Житомира з надією знову сюди повернутись.. Та на цей раз уже студенткою.

Не обійшлось без конкретних справ. Як символ миру учасниками зльоту закладена Алея єдності лісівників України, встановлено пам’ятний знак. На території ЖНАЕУ висадили саджанці туї західної, пухирника калинолистого, самшиту звичайного.

Враження від зльоту дуже позитивні. Залишились тільки приємні спогади.

Детальніше www.facebook.com/photo.php