Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

День вишиванки

Працівники Київського обласного
та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
одягли вишиті сорочки з метою збереження культурної традиції.

Щороку в третій четвер травня уже традиційно українці вбираються в національний одяг. Це Свято національного костюму спрямоване на збереження історичної ціності українських традицій – створення і носіння вишиванок.
Започаткували свято чернівецькі студенти 2006 року. До сьогодні акція набула вже міжнародного рівня.
У цей день керівництво лісової галузі Київщини, директори державних лісогосподарських підприємств та працівники Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, як і багато жителів України одягли вишиті сорочки з метою збереження культурної традиції, розвитку і популяризації національної моди.
Вишита українська сорочка – це не просто одяг, це справжній оберіг. Перші вишивки на території слов’янських країн мали більш релігійний зміст і оберігали їх власників від зла. Саме тому сорочки оздоблювали візерунками на рукавах, комірах, подолі та всюди, де тіло було відкритим. Існували особливі вишиванки для релігійних ритуалів та святкових подій. А діткам при народженні дарували вишиту сорочу, аби та оберігала їх від злих духів. Виявляється, вишиванки – один з найдавніших українських атрибутів.
Геродот стверджував, що вишивкою був прикрашений одяг скіфів, які довгий час проживали на території України. Такі ж сорочки приписувались трипільцям.
Підтримуємо наше надбання!!!

Детальніше www.facebook.com/photo.php