Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Пілотний проект “Ліси України”

17 травня 2017 року у Київському обласному та по м. Києву управлінні лісового та мисливського господарства спільно з УкрНДІЛГА був проведен спільний семінар на тему “Застосування геопорталу для моніторингу рубок та захисту лісу від пожеж”.

Геопортал “Ліси України” створено як засіб доступу і оперування геопросторовою інформацією про ведення лісового господарства у сукупності з даними Агентства земельних ресурсів та даними дистанційного зондування Землі. Основним джерелом інформації є дані безперервного лісовпорядкування як таксаційні, так і картографічні (зведені на єдину карту України).
Основними користувачами, які впливають на внесення та зміну даних є підприємства ВО “Укрдержліспроект” та організації різних рівнів управління лісового господарства.
Геопортал “Ліси України” готовий до розгортання на території всієї України. Для роботи потрібно залучити наявні дані лісовпорядкування і забезпечити процес їх поновлення. Проєкт був протестован на базі ДП “Тетерівський лісгосп”та ДП “Клавдієвський лісгосп”. Про тісну співпрацю розробників продукту з спеціалістами підприємств, роз’яснення нюансів функціонування адаптованої для лісгоспів версії розповідали головні лісничи Іван Черевко та Олександр Хромуляк.

Детальніше www.facebook.com/photo.php

Прес-служба Київського обласного
та по м. Києву УЛМГ
Провідний спеціаліст
відділу лісового господарства
Людмила Шрамкова