Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Димерський лісгосп” Людина-частинка великої матері-природи

Людина-частинка великої матері-природи

Ліси – головне природне багатство народу України. Із усіх природних ресурсів, що становлять скарбницю нашої країни, ліс посідає особливе місце. Це найдосконаліший комплекс, що дає понад 20 тисяч видів цінної продукції.

Важливе значення лісів – і в захисті людини від шуму. Листя і хвоя поглинають більшу частину звукових хвиль, і рівень шуму значно знижується, стає нешкідливим для здоров’я. У вік бурхливого розвитку науково-технічного прогресу значно збільшуються психологічні навантаження на людину, таким чином, оздоровча роль лісів постійно зростає.

Відпочинок у лісі – це дуже традиційно для кожного з нас, особливо з настанням травневих свят, коли стає тепліше і сонечко ласкаво пригріває. Але він має бути комфортним і максимально безпечним – причому це стосується як відпочивальників, так і власне лісу. Особливої актуальності ця тема набуває під час пожежонебезпечного періоду. Тому лісівники Державного Підприємства «Димерське лісове господарство» багато уваги приділяють створенню місць відпочинку.
Їх облаштовують переважно вздовж автомобільних доріг. Велика увага приділяється тому, аби до зони відпочинку був зручний під’їзд і можливість припаркувати авто. Але такі ж майданчики для відпочинку можуть бути в глибині лісу , або поблизу населених пунктів – в місцях, традиційно вибраних місцевими мешканцями .

В кожному такому пункті є зручні дерев’яні столи й лави, спеціально облаштовані місця для розведення багаття. А щоб ніхто під час відпочинку не втратив пильності, майданчики прикрашають яскраві і змістовні аншлаги, які нагадують про правила поведінки в лісі і про безпечне поводження з вогнем в пожежонебезпечний період.

На жаль, наші громадяни частенько грішать тим, що залишають після свого відпочинку сміття та не загашені багаття. Для запобігання засміченню лісових масивів, лісівниками ДП «Димерське лісове господарство»м облаштовано спеціальні місця для збору сміття та розведення багаття. Проте цих зусиль буває недостатньо. Тож лісівники сподіваються на свідомість гостей лісу. Вкотре нагадуємо відвідувачам лісів не смітити, поважати нашу працю, цінувати створене – не пошкоджувати збудоване. Адже на будівництво цих пунктів, постійну підтримку чистоти й порядку витрачаються чималі кошти. Та й кожен приходить відпочивати не останній раз, тож варто подбати, щоб і наступного разу на місці відпочинку було затишно й приємно.
Працівники Державного Підприємства «Димерське лісове господарство» чудово розуміють значимість своєї роботи щодо створення таких місць відпочинку і тому продовжують працювати в цьому напрямку. Це не лише захищає лісові насадження, підтримує навколишнє середовище у задовільному стані, допомагає уникнути лісових пожеж.

Адже всім нам потрібно нарешті зрозуміти, що людина — це частинка великої матері-природи, яку не слід підкорювати, а треба жити з нею в гармонії. Любити і берегти рідну землю, дбати про її благополуччя — ось у чому полягає обов’язок кожного.

Директор ДП «Димерське лісове господарство»
В.І. Глущенко

Детальніше www.facebook.com/photo.php