Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Димерський лісгостп” Ліс – очима дітей.

Ліс – очима дітей !

ДП «Димерське лісове господарство» як і всі лісівники України щорічно бере участь в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Адже основним завданням усіх поколінь лісоводів було створення нових лісів та збільшення лісистості нашої держави. І для цього потрібно плекати любов до навколишнього середовища у серцях наших дітей.

В рамках акції школярі та учнівська молодь брали активну участь у створенні нових лісів. Висаджені дитячими руками маленькі деревця, через десятки років будуть радувати своєю неповторністю наступні покоління людей, а молодь навчиться бережного ставлення до навколишнього природного Світу, тому що людина завжди цінила те, що створено своїми руками.
Ось і в цьому році лісгоспом було проведено конкурс на кращий малюнок на тему «Людина та ліс» серед дітей шкіл, які розташовані в зоні діяльності ДП «Димерське лісове господарство».
У квітні – травні відбувся конкурс на кращий малюнок серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, а саме : Катюжанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Димерської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Димерської гімназії, Глібівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Ровівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Руднє-Димерської ЗОШ І-ІІІ ступенів серед учнів 1-4 класів. Загалом участь в конкурсі взяли 108 учнів. На конкурсі було представлено 111 малюнків.
Головною метою конкурсу є підвищення рівня усвідомлення школярами ролі та значення лісу в житті людини. Під час проведення конкурсу метою працівників лісгоспу було донести до школярів, що краса рідної природи розкриває і красу людської праці, народжує бажання зробити свій край ще прекраснішим. Кожен об’єкт природи, яскравий або скромний, великий чи маленький, по своєму привабливий, тому кожна людина повинна оберігати і примножувати природні багатства та берегти їх.

Всі діти показали надзвичайно високий рівень майстерності, всі вони дуже старалися показати своє бачення того, що ліс – це не тільки безцінний дар природи, але і її краса, втілення життя і здоров’я.
За результатами конкурсу були визначені переможці:
І-е місце — зайняла учениця 2-А класу Єлизавета Зарицька НВК «Димерської гімназії ЗОШ І ступеня»,— за малюнок «Ліс- це диво, ліс- це казка»
ІІ-е місце — зайняла учениця 2-А класу Софія Сінєнок Катюжанської ЗОШ І- ІІІ ступенів, — за малюнок «Лісова пісня».
ІІІ-є місце — зайняла учениця 4-А класу Чернікова Олександра Димерської ЗОШ І-ІІІ ступенів , — за малюнок «Струмочок лісовий » .
ІV-е місце — зайняла учениця 2-Б класу Діана Литвин Катюжанської ЗОШ І- ІІІ ступенів,— за малюнок « Ми частинка природи – збережемо її».
Всі учасники конкурсу були нагороджені почесними грамотами, а переможці отримали грошові винагороди : за І місце – 300грн, за ІІ місце – 200 грн, за ІІІ місце – 100 грн, за ІV місце – 50 грн.

Василь Глущенко
Директор Державного Підприємства
«Димерське лісове господарство»