Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Фастівський лісгосп”

28 лютого в селі Дорогинка відбулася зустріч місцевих жителів із представниками ДП “Фастівське лісове господарство”: головним лісничим Леонідом Прокопюком, провідним інженером лісового господарства Валерієм Закружним та лісничим Дорогинського лісництва Олександром Стукалом для проведення громадських слухань щодо запроектованих лісогосподарських заходів на 2017 рік в лісовому фонді, постійним користувачем яких є ДП «Фастівський лісгосп» на території Дорогинської сільської ради.
На заході Леонід Прокопюк ознайомив місцеве населення з обсягами запроектованих рубок головного користування та рубок формування і оздоровлення лісів в Дорогинському лісництві на 2017 рік, пояснив принцип планування і призначення цих рубок, розповів про основні види діяльності підприємства, досягнення, перспективи розвитку та проблеми, які приходиться вирішувати в ході роботи.
Хочеться відзначити, що незважаючи на невелику кількість присутніх, розмова була, цікавою і конструктивною. Активісти давали багато запитань та вносили свої пропозиції, чим проявляли небайдужість до всього, що відбувається навколо. Вони уточнювали види рубок на тій, чи іншій ділянці, можливість зробити прочистку лісу, що прилягає до населеного пункту, пропонували спільно знайти вихід із проблеми засмічення лісів, а під час обговорення причин висихання хвойних лісів розгорілася ціла дискусія.

Крім того, до представників лісгоспу звернувся від імені громади села Дорогинка депутат Фастівської районної ради Микола Іванович Лимар, який зачитав звернення з приводу надання правової оцінки щодо правомірності проведення рубок, обліку, звітності та обґрунтованості запланованих рубок на 2017 рік.
Головний лісничий дав вичерпні відповіді на всі запитання, пояснив, що підприємство працює чітко в правовому полі та згідно чинного законодавства. Вся деревина підлягає електронному обліку, а всі рубки, які проводяться в лісгоспі основані на матеріалах лісовпорядкування та на підставі переліку заходів з поліпшення санітарного стану лісів, який погоджений з Київським обласним та по м. Київу управлінням лісового та мисливського господарства і Київським лісозахисним підприємством та затверджений директором Фастівського лісгоспу.

Виступив перед односельцями і лісничий Дорогинського лісництва, який розповів про лісовідновні заходи щодо мінімізації можливого негативного впливу на навколишнє середовище при веденні лісогосподарської діяльності у Дорогинському лісництві, ознайомив громаду з планом проведення лісогосподарських заходів на 2017 рік та
наголосив, що при виникненні різних питань з приводу проведення рубок, населення може звертатися до лісівників за роз’ясненням.
Наприкінці зустрічі Леонід Прокопюк обіцяв врахувати всі побажання громади, а по деяких конкретних випадках виїхати безпосередньо в ліс для вивчення ситуації та подякував за змістовну зустріч.