Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Фастівський лісгосп” ДАВАЙТЕ БУДЕМО МИЛОСЕРДНИМИ

Стихійні сміттєзвалища – одна з найбільших проблем сьогодення. Особливо потерпають від побутових і виробничих відходів ліси біля населених пунктів, та автошляхів. Люди тягнуть до лісу всілякий непотріб: скло, бляшанки, поліетилен, ганчірки, різні побутові та виробничі відходи.
Лісівники Фастівщини постійно займаються ліквідацією сміттєзвалищ, але незабаром на цих місцях з’являються нові купи сміття.
Прикро, що у весняну пору, прибираючи власні оселі, двори, багато громадян економлять на вивезенні сміття цивілізованим шляхом, а самотужки викидають його куди-попало, в тому числі і у ліс.
Цікавий той факт, що такі «прибирання» відбуваються під час Великого посту, коли перед святами люди наводять порядок у себе вдома.
Але ж дотримання посту, це не тільки відмова від їжі – це відмова від гріховних звичок, прояв смирення, любові та милосердя. Тож давайте будемо милосердними і до природи, адже вона наш спільний дім. Ми любимо милуватися її красою, відпочивати у лісі, ходити по ягоди і гриби, а всілякий непотріб не тільки псує пейзаж, а шкодить навколишньому середовищу.
Без розуміння і підтримки кожної людини цю проблему ніяк не подолати. Поки кожен з нас не буде дотримуватись елементарної культури поведінки в лісі сам, не стане виховувати її в своїх дітях, доти наші ліси будуть потерпати від страшної хвороби – «сміттєзвалище».
Шановні громадяни, не залишайте сміття в лісі, бо чисто не там де прибирають, а там де не смітять. Давайте наводити порядок не тільки біля своєї оселі, а й у своєму населеному пункті, своїй країні, і саме основне, – у своїй душі!

Прес-служба ДП “Фастівський лісгосп”