Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Фастівський лісгосп” ДАВАЙТЕ БУДЕМО МИЛОСЕРДНИМИ

Стихійні сміттєзвалища – одна з найбільших проблем сьогодення. Особливо потерпають від побутових і виробничих відходів ліси біля населених пунктів, та автошляхів. Люди тягнуть до лісу всілякий непотріб: скло, бляшанки, поліетилен, ганчірки, різні побутові та виробничі відходи.
Лісівники Фастівщини постійно займаються ліквідацією сміттєзвалищ, але незабаром на цих місцях з’являються нові купи сміття.
Прикро, що у весняну пору, прибираючи власні оселі, двори, багато громадян економлять на вивезенні сміття цивілізованим шляхом, а самотужки викидають його куди-попало, в тому числі і у ліс.
Цікавий той факт, що такі «прибирання» відбуваються під час Великого посту, коли перед святами люди наводять порядок у себе вдома.
Але ж дотримання посту, це не тільки відмова від їжі – це відмова від гріховних звичок, прояв смирення, любові та милосердя. Тож давайте будемо милосердними і до природи, адже вона наш спільний дім. Ми любимо милуватися її красою, відпочивати у лісі, ходити по ягоди і гриби, а всілякий непотріб не тільки псує пейзаж, а шкодить навколишньому середовищу.
Без розуміння і підтримки кожної людини цю проблему ніяк не подолати. Поки кожен з нас не буде дотримуватись елементарної культури поведінки в лісі сам, не стане виховувати її в своїх дітях, доти наші ліси будуть потерпати від страшної хвороби – «сміттєзвалище».
Шановні громадяни, не залишайте сміття в лісі, бо чисто не там де прибирають, а там де не смітять. Давайте наводити порядок не тільки біля своєї оселі, а й у своєму населеному пункті, своїй країні, і саме основне, – у своїй душі!

Прес-служба ДП “Фастівський лісгосп”