Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Ржищівський військовий лісгосп”

БЕРЕЖІТЬ ЛІС ВІД ПОЖЕЖ

З настанням весни в лісі розпочався і пожежонебезпечний період, який триває з моменту сходження снігового покриву і аж до настання осінньої стійкої вологої погоди.
Цей період небезпечний, адже недбале поводження з вогнем може завдати великої шкоди і значних збитків. Вогонь знищує на своєму шляху все живе, лісові культури, лісову підстилку, ягідники, дерева і все, що росло багато років.
В цей весняний період особливо стурбовані лісівники в тому питанні, що люди без дозволу і неконтрольовано випалюють суху траву, опале листя поблизу лісових масивів.
Через необережне поводження з вогнем при спалюванні сухої рослинності вогонь перекидається в ліс і наносить великої шкоди.
Ослаблені пожежею дерева стають осередком розповсюдження шкідників і хвороб лісу, що приводять до загибелі інших насаджень.
Лісівники ДП «Ржищівський військовий лісгосп» нагадують , що спалювання сухої рослинності, листя, чагарників заборонено відповідно до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушники адмін. кодексу притягуються до адмін. відповідальності у вигляді штрафу.
Ліси – одне з основних багацтв нашої країни. Всі сфери народного господарства пов’язані з лісом і наша турбота про нього має бути всенародною.
Збільшення площі лісів стає чи не найголовнішим фактором збереження біорізноманіття. Боротьби з вітровою ерозією грунтів, протистояння катастрофічним явищам природи.
ДП «Ржищівський військовий лісгосп» звертається до всіх жителів і гостей Бориспільщини, а особливо сіл Сошників, Мирне, Старе і тих хто працює в лісі, проживаючих поблизу лісових масивів з проханням не випалювати суху трав’яну рослинність, не розпалювати вогнище в лісі і поблизу лісових масивів, а особливо в місцях глибокого залягання торфу, не забруднювати ліси побутовими відходами і сміттям.
При виявленні пожежі в лісі докладіть максимальних зусиль, щоб загасити пожежу, повідомити про пожежу лісову охорону лісгоспу, сільську раду, пожежну службу і самі візьміть активну участь у гасінні пожежі.
Бережіть ліс від пожеж!!!

Головний лісничий П.Б.Косюхно
ДП «Ржищівський
військовий лісгосп»