Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Тетерівський лісгосп”

Відвідувачам лісу.

В розпалі довгоочікувана для багатьох літня пора збору лікарських рослин, грибів і ягід в лісах. Чудова пора року, чаруюча зелень флори, свіжий аромат дух-мяного лісового повітря так і вабить відвідати сосновий бір чи діброви!

Та, виявляється, не всі відвідувачі лісів добре знають правила поводження в пожежонебезпеч-ний період. Хочу нагадати основні з них, які стосуються громадян. Протягом поже-жонебезпечного періоду в лісі забороняється:
 розведення багать ;
 заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів;
 відвідування населенням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди;
 палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки, крім місць, що обладнані для цих цілей;
 залишати в лісі обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчірʼя тощо;
 експлуатувати машини та інші механізми з несправною паливною та іскрогасною системою;
 випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу;
 звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні рештки, побутові та горючі відходи тощо.

Відповідно до Закону України “Про пожежну безпеку”, з метою запобігання, виявлення і гасіння лісових пожеж в ДП “Тетерівський лісгосп” діє відомча пожеж-на охорона, основною структурною одиницею якої є лісова пожежна станція, оз-броєна шістьма пожежними автомобілями, п*ятьма тракторними причіпними цис-тернами для автономної роботи на пожежі , 10-ма тракторами з лісовими плугами. В структурних підрозділах лісгоспу (лісництвах) створені пункти зосередження протипожежного обладнання та інвентаря.

Державна лісова охорона ДП «Тетерівський лісгосп» проводить значний комплекс організаційних заходів, спрямованих на запобігання, профілактику та ліквідацію загорянь у лісових масивах — це дозволяє утримувати під постійним контролем ситуацію в лісі на площі лісгоспу 36 тисяч гектарів. По всім квартальним просікам, вздовж доріг, по периметру лісфонду прокладені мінералізовані смуги. Крім цього проводиться широка агітаційно-просвітницька робота через основні канали телебачення і газети. Цілодобово , для своєчасного виявлення пожеж здійснюється спеціальний моніторинг лісів з 6-ти пожежних веж, обладнаних камерами відеонагляду, розташованих по всьому периметру лісгоспу .

Для прийому, опрацювання й передачі інформації про лісові пожежі в лісгос-пі цілодобово функціонує диспетчерський пункт, куди відвідувачі лісу можуть звер-нутись з інформацією про пожежу за телефонами: 067-215-33-62 або 045-77-33-248.

Начальник пожежно-сторожової охорони ДП «Тетерівський лісгосп
Даниленко А.М.

Детальніше  www.facebook.com/photo.php