Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Вищедубечанський лісгосп”

ЛІСОКУЛЬТУРНІ РОБОТИ В ЛІСОВИХ НАСАДЖЕННЯХ

Основне завдання після посадки лісових культур це своєчасний догляд за лісовими культурами що є головним пріоритетом у роботі лісівників. І саме над цим тепер посилено працюють у ДП «Вищедубечанський лісгосп». Бо всі лісові культури, створені людськими руками, як і кожна маленька рослина, потребують дбайливого ставлення та постійної турботи. Єдина відмінність: у сільському господарстві плоди виростають за рік, а про молодий ліс потрібно дбати десятки років.
Догляд за лісовими культурами — це комплекс агротехнічних і лісівничих заходів, спрямованих на поліпшення умов приживлюваності й росту культивованих порід (поліпшення фізичних властивостей ґрунту, зменшення випаровування з його поверхні, видалення трав’яної та небажаної деревної рослинності, збагачення ґрунту елементами живлення).

Головна мета доглядів за лісовими культурами — створення сприятливих умов для їх росту, скорочення строків зімкнення й переведення в покриту лісом площу, усунення негативного впливу трав’яної рослинності й порослі малоцінних порід. Завдяки проведенню агротехнічних та лісівничих доглядів поліпшуються водний і тепловий режими, а також режими живлення й освітлення.

Догляди за лісовими культурами на території лісового фонду ДП «Вищедубечанське лісове господарство» виконуються протягом всього вегетаційного періоду, тобто з травня по вересень місяць.

Так, за перше півріччя 2017 року, спільними зусиллями всіх лісівників ДП “Вищедубечанський лісгосп” у молодих насадженнях віком 1-5 років було проведено комплекс лісокультурних заходів по догляду за лісовими культурами на площі 908га, що становить 144% при плані 630га.
Лісівники сподіваються, що своєчасно проведений догляд за лісовими культурами в молодому віці, в подальшому дасть можливість виростити здорові високопродуктивні насадження.
ІВАН СЕРЕДА, інженер з лісових культур

https://vdlg.com.ua/…/lisokulturni-roboti-v-lisovikh-nasadz…