Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Христина Юшкевич обговорила з представниками ЄС питання співпраці у реформуванні лісової галузі України

2 лютого 2017 року відбулася зустріч т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христини Юшкевич з керівником сектору сільського господарства Представництва ЄС в Україні Крістіаном Бен Хеллом та керівником проекту ЄС щодо підтримки впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні Джоном Мілзом.

Під час зустрічі сторони обговорили шляхи співпраці, зокрема, в питанні реформування лісового господарства України.

«На сьогодні в Україні започатковується комплексна реформа лісового господарства, яка покликана забезпечити розвиток галузі. Вона включатиме декілька основних напрямів. Основний акцент буде на збереженні, раціональному використанню та відтворенні українських лісів. У рамках реформування окрема увага приділятиметься питанню фінансування галузі, зокрема, південно-східних областей. Також потребує вдосконалення ринок продажу деревини на умовах прозорості та унеможливлення корупційних чинників. Для вирішення всіх цих питань необхідно переглянути нормативно-правову базу», – наголосила Христина Юшкевич.

Також т.в.о. Голови Держлісагентства підкреслила, що на сьогоднішньому етапі Україні вкрай необхідна підтримка з боку європейських партнерів.

У свою чергу, Комісар ЄС з питань сільськогосподарської політики Крістіан Бен Хелл окреслив напрями підтримки з боку ЄС сектору сільського господарства України та розвитку сільських територій.

Під час зустрічі домовлено щодо вивчення можливості більш широкого залучення механізмів ЄС, направлених на підтримку транскордонного співробітництва, екологічної та кліматичної політики, для реформування лісового господарства України.