Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Тарас Кутовий зустрівся з представниками профспілки працівників лісового господарства України

Тарас Кутовий зустрівся з представниками профспілки працівників лісового господарства України

Відбулась робоча зустріч профспілкового активу лісогосподарської галузі з міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим та т.в.о. Голови Держлісагентства Христиною Юшкевич. В ній взяли участь голова профспілки С. Кривов’язий, працівники міністерства Мінагрополітики, представники профспілок Чернівецької, Херсонської, Житомирської, Миколаївської областей.

Головним питанням обговорення став катастрофічний соціально-економічний стан підприємств лісового господарства південного та східного регіонів, який пов’язаний з відсутністю бюджетного фінансування. Голова профспілки розповів про ситуацію, яка склалася на сьогодні у лісгоспах Півдня та Сходу, оголосив ризики, які виникнуть через подальше зволікання з фінансуванням. Він підкреслив, що попри складнощі працівники лісової галузі південно-східного регіону лише завдячуючи високому лісовому патріотизму вберегли ліс від великих пожеж, шкідників та лісокрадів. Крім того голова профспілкової організації оголосив вимогу Центрального комітету про негайне вирішення питання з виділенням коштів на здійснення лісогосподарських заходів за програмою «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і лісів в лісовому фонді».

Міністр Тарас Кутовий з розумінням сприйняв проблеми лісівничої галузі і дав доручення т.в.о. Голови Держлісагентства Христині Юшкевич направити узгоджені з профспілкою розрахунки фінансування з державного бюджету до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету пропозицій щодо виділення коштів на лісогосподарські заходи з інших бюджетних програм.

Також, міністр наголосив на необхідності реформування лісогосподарської галузі, поінформував про роботу «Робочої групи з питань реформування підходів до управління лісовими ресурсами», яка наразі працює над цими питаннями та запропонував долучити до роботи у цій групі представників профспілки.