Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

Христина Юшкевич: Разом з австрійськими та німецькими фахівцями ми працюємо над створенням повноцінного лісового кадастру України

Христина Юшкевич: Разом з австрійськими та німецькими фахівцями ми
працюємо над створенням повноцінного лісового кадастру України

Т. в. о. Голови Держлісагентства Христина Юшкевич розповіла в інтерв’ю виданню «Gazeta.ua», що Україна підписала Меморандум про співпрацю з Австрійською Республікою, який вже найближчим часом дозволить реалізувати в Україні інвестиційні проекти, пов’язані з обліком лісового фонду та охороною лісів.

«Завдяки цьому Меморандуму ми вже активно працюємо над початком широкомасштабного тристороннього міжнародного проекту спільно з Австрією і Німеччиною, який буде реалізований в Україні. Він буде направлений, зокрема, на здійснення повноцінного державного обліку лісів і ведення державного лісового кадастру», – розповідає т. в. о. Голова Держагентства лісових ресурсів.

Також, за словами Христини Юшкевич, в цьому році розпочато реалізацію Угоди про співробітництво між Урядом Республіки Туреччина і Урядом України в галузі лісового господарства, яка була підписана ще в жовтні 2013 року. Таким чином, вже навесні 2017 року буде проведене стажування українських лісівників у Туреччині.

Як повідомлялось раніше, останній облік лісів проводився в 2011 році, але облік всіх лісів України проводився ще у 1996 році. Завдяки можливій реалізації проекту, Держлісагентство зможе ефективно організовувати охорону та захист лісів, раціональне використання лісового фонду України, відтворення лісів, здійснювати системний контроль за якісними і кількісними змінами лісів.