Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

У ДП «Макарівський лісгосп» проведені районні командно-штабні навчання

У ДП «Макарівський лісгосп» проведені районні командно-штабні навчання

Відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Київської області на 2017 рік та Плану основних заходів цивільного захисту Макарівського району на 2017 рік, 18 травня на базі державного підприємства «Макарівське лісове господарство» спільно з службою ДСНС Макарівського району проведено командно-штабне навчання на тему: «Організація гасіння масштабної лісової пожежі. Відпрацювання порядку управління силами та засобами, задіяними до гасіння пожежі. Вдосконалення питань організації взаємодії та координації дій». Навчання проходили під керівництвом заступника голови Макарівської райдержадміністрації Івана Юрійовича Розная.

За тактичним задумом навчань, у лісовому масиві Ніжиловицького лісництва, через необережне поводження з вогнем відвідувачів лісу, сталася пожежа. Виявивши місце загорання за допомогою системи відеоспостереження, до ліквідації пожежі приступила лісова охорона лісництва, після чого на допомогу лісівникам прибули пожежні автомобілі ЛПС лісгоспу та пожежно – рятувальних підрозділів ДСНС. Таким чином, під час навчання вдалося відпрацювати та скоординувати порядок дій при ліквідації лісової пожежі кожного задіяного підрозділу на кожному етапі спільних дій.
Як зазначив керівник навчань Рознай І. Ю., такі навчання дуже корисні, адже дають можливість скоординувати спільні дії, зменшити час на ліквідацію пожежі, а відповідно і завдані нею збитки. Навчання показали високу організацію і готовність підрозділів, які брали в них участь, до спільних дій при виникненні такої надзвичайної ситуації, як лісова пожежа.

Детальніше www.facebook.com/photo.php