Kyiv Oblast and Kyiv Forestry and Hunting Management
Hot lines
State Agency of Forestry
Kiev Oblast and the Kyiv City Administration of LMG

ДП “Іванківський лісгосп” Екскурсія для вихованців літнього спортивного табору «Древлянська Січ»

Екскурсія для вихованців
літнього спортивного табору «Древлянська Січ»

На межі двох лісництв, Білоберезького та Феневицького, неподалік с.Рудня-Тальська розкинувся літній табір для вихованців спортивної школи єдиноборств «Берсерк» – «Древлянська Січ». Для вихованців табору працівники Іванківського лісгоспу влаштували захоплюючу екскурсію, на якій ознайомили дітей з головними видами діяльності підприємства.
Спочатку дітей ознайомили з роботою стаціонарної шишкосушилка у Феневицькому лісництві, потім діти побачили, як вирощують сіянці сосни в контрольованому середовищі. Для більшості з них невідомим було те, що ліс починається з малої насінини, що насаджується він маленькими сіянцями.

Для більш детального ознайомлення з вирощуванням лісів лісничий Феневицького лісництва провів екскурсію по різновікових лісових культурах. Діти наочно змогли побачити як з кожним роком підростають молоді саджанці.

В захваті були діти і від відвідин Білоберезького лісництва, де побачили, як вирощують сіянці сосни в контрольованому середовищі, декоративні рослини – туї,самшити,ялинки тощо. Пом.лісничого Половець О.М. та ст.майстер лісу Бондарчук Ю.О. розповіли про основні їстівні і отруйні гриби, які зустрічаються в наших лісах.

Сподіваємося, що після побаченого і почутого ніхто з дітей не завдасть шкоди довкіллю,кожен матиме шанобливе ставлення до природи, до зеленого скарбу природи, адже ліс сторицею віддячує всім, хто його оберігає і примножує, дарує гарний настрій всім, хто до нього завітає.
Наступним етапом в екскурсії для вихованців спортивної школи «Берсерк» була поїздка на ЛПС – лісо пожежну станцію. Діти з цікавістю ознайомились з технікою, яку використовують при гасінні лісових пожеж. Всі бажаючі змогли сфотографуватись в пожежному автомобілі, випробувати в дії ранцевий лісовий оприскувач

Оглянули спостережну вежу та безпосередньо на моніторі спостерігали за лісовими масивами Іванківщини. Начальник лісогосподарського відділу Федорій Т.М. показав в дії квадрокоптер, який застосовується для виявлення місця лісових пожеж.
День видався насиченим на події і враження. Діти ознайомилися з нелегкою і потрібною не одному поколінь працею лісівників. Сподіваємось після цих зустрічей лісолюбів і природолюбів побільшає…

Детальніше www.facebook.com/photo.php

www.facebook.com/photo.php