Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Макарівський лісгосп” У ЛІСАХ МАКАРІВЩИНИ ВИСОКА ПОЖЕЖНА НЕБЕЗПЕКА!

Екскурсія для вихованців
літнього спортивного табору «Древлянська Січ»

На межі двох лісництв, Білоберезького та Феневицького, неподалік с.Рудня-Тальська розкинувся літній табір для вихованців спортивної школи єдиноборств «Берсерк» – «Древлянська Січ». Для вихованців табору працівники Іванківського лісгоспу влаштували захоплюючу екскурсію, на якій ознайомили дітей з головними видами діяльності підприємства.
Спочатку дітей ознайомили з роботою стаціонарної шишкосушилка у Феневицькому лісництві, потім діти побачили, як вирощують сіянці сосни в контрольованому середовищі. Для більшості з них невідомим було те, що ліс починається з малої насінини, що насаджується він маленькими сіянцями.

Для більш детального ознайомлення з вирощуванням лісів лісничий Феневицького лісництва провів екскурсію по різновікових лісових культурах. Діти наочно змогли побачити як з кожним роком підростають молоді саджанці.

В захваті були діти і від відвідин Білоберезького лісництва, де побачили, як вирощують сіянці сосни в контрольованому середовищі, декоративні рослини – туї,самшити,ялинки тощо. Пом.лісничого Половець О.М. та ст.майстер лісу Бондарчук Ю.О. розповіли про основні їстівні і отруйні гриби, які зустрічаються в наших лісах.

Сподіваємося, що після побаченого і почутого ніхто з дітей не завдасть шкоди довкіллю,кожен матиме шанобливе ставлення до природи, до зеленого скарбу природи, адже ліс сторицею віддячує всім, хто його оберігає і примножує, дарує гарний настрій всім, хто до нього завітає.
Наступним етапом в екскурсії для вихованців спортивної школи «Берсерк» була поїздка на ЛПС – лісо пожежну станцію. Діти з цікавістю ознайомились з технікою, яку використовують при гасінні лісових пожеж. Всі бажаючі змогли сфотографуватись в пожежному автомобілі, випробувати в дії ранцевий лісовий оприскувач

Оглянули спостережну вежу та безпосередньо на моніторі спостерігали за лісовими масивами Іванківщини. Начальник лісогосподарського відділу Федорій Т.М. показав в дії квадрокоптер, який застосовується для виявлення місця лісових пожеж.
День видався насиченим на події і враження. Діти ознайомилися з нелегкою і потрібною не одному поколінь працею лісівників. Сподіваємось після цих зустрічей лісолюбів і природолюбів побільшає…

Детальніше www.facebook.com/photo.php

www.facebook.com/photo.php