Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Відбулося засідання колегії Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства

25 грудня 2015 року відбулося засідання колегії Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства у роботі якої прийняли участь керівники лісогосподарських підприємств області.
Були розглянуті актуальні напрямки господарської діяльності, на яких акцентувалася увага на колегії Держлісагентсва України, шо відбулася напередодні і зокрема щодо покращення економічного стану підприємств за рахунок оптимізації розрахунків та недопущення дебіторської заборгованості, більш активного використання електронної закупівлі товарів робіт і послуг з використанням системи PROZORO.

Важливим питанням в порядку денного колегії обласного управління став розгляд перспектив розвитку ринку деревини в процесі реформування лісової галузі. На даному, початковому етапі реформ Колегія в цілому підтримала напрацювання робочої групи Держлісагентсва України щодо нової редакції Положення про реалізацію лісоматеріалів необроблених, зазначила необхідність скорішого винесення даного проекту на публічне обговорення. При цьому неоднозначну оцінку отримали окремі нововведення, які потребують подальшого опрацювання.

На думку керівників та фахівців лісгоспів критерієм визначення правильності того чи іншого нововведення є результати його практичного застосування. Положення про реалізацію лісоматеріалів необроблених не повинно мати незмінний, статичний характер, необхідно передбачити можливість оперативного внесення змін та доповнень, які можуть бути обумовлені станом та потребами ринку деревинних ресурсів, перспективами його розвитку та іншими економічними чинниками, як це робиться в провідних європейських країнах.

Колегія зазначила певні перспективи запровадження на подальших етапах реформування лісової галузі довгострокових договорів з деревообробними підприємствами, що здійснюють поглиблену переробку деревини, стимулювання вітчизняного виробництва паркету, меблів, столярних виробів та інших кінцевих продуктів та товарів, вироблених з деревинної сировини, створення відповідних умов для залучення інвестицій в деревообробну галузь та лісове господарство.