Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Білоцерківський лісгосп” Делегація з Німеччини

Німецькі колеги переймаються проблемами ведення лісового господарства 
в листяних лісах Київського регіону

17 жовтня державне підприємство „Білоцерківське лісове господарство” прийняло делегацію Федерального міністерства сільського господарства і продовольства Німеччини. Зустріч розпочалася на базі Томилівського лісництва з вступної промови першого заступника начальника обласного та по місту Києву управління лісового та мисливського господарства Гузенка Р.В. Він ознайомив гостей з основними проблемами та досягненнями лісівників області, відповів на низку питань німецьких колег. 
          Аспекти ведення лісового господарства у південній частині київського регіону на зустрічі були висвітлені директором ДП „Білоцерківський лісгосп” Вітряком А.В. Поряд із загальними питаннями ведення лісового господарства в Україні фахівців Федерального міністерства сільського господарства і продовольства Німеччини цікавили проблеми лісівників пов’язані зі зміною кліматичних умов на континенті та перспективи їх вирішення в недалекому майбутньому. 
         На зустрічі зарубіжним колегам були показані ділянки лісу, розладнані внаслідок негативного впливу різних природних чинників. За участю лісопатолога лісгоспу Губрія А.В. продемонстровані насадження липи уражені рослиною напів – паразитом омелою білою, відпад ясена звичайного з ознаками кореневих гнилей грибкової природи походження, всихання береста з ознаками голландської хвороби в’язових а також розглядалися прогнози українських та німецьких фахівців на майбутнє лісів Європи.
          В ході зустрічі з гостями відбувся обмін інформацією про європейський досвід ведення лісового господарства та перспективи співпраці в майбутньому.

Прес-служба ДП “Білоцерківський лісгосп”

Детальніше www.facebook.com/photo.php