Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Богуславський лісгосп”. Закінчився пожежонебезпечний період.

На території державного лісового фонду, що перебуває в постійному користуванні ДП «Богуславський лісгосп» закінчився пожежонебезпечний період. Так, згідно Правил пожежної безпеки в лісах України, пожежонебезпечний період – частина року, у межах якої виникають лісові пожежі (з моменту сходження снігового покриву до настання стійкої вологої осінньої погоди або утворення снігового покриву). Підбиваючи підсумки пожежонебезпечного періоду 2018 року в ДП «Богуславський лісгосп», можна відмітити наступне.
Протягом пожежонебезпечного періоду лісовою охороною ДП «Богуславський лісгосп» проведено 31 рейд по виявленню порушників правил пожежної безпеки та виявлено 6 порушників, яких було притягнено до адміністративної відповідальності та накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 510,00 гривень. Адмінштрафи були сплачені порушниками своєчасно та у повному обсязі. Протягом пожежонебезпечного періоду 2018 року влаштовано 190 км мінералізованих смуг, догляд за мінсмугами та розривами проведений на 340 км. З метою попередження несанкціонованого в’їзду транспортних засобів на територію державного лісового фонду, було перекрито 20 доріг, виставлено 53 аншлаги з наглядною агітацією, а також постійно проводилися виступи на радіо, в мережі інтернет, лекції та бесіди з населенням.
Протягом пожежонебезпечного періоду в 2018 році на території державного лісового фонду, що перебуває в постійному користуванні ДП «Богуславський лісгосп», не було пожеж, що значною мірою є результатом докладених зусиль державної лісової охорони, а також усіх свідомих громадян, які відвідували ліс у цей період року та дотримувались правил пожежної безпеки у лісі.

Прес-служба ДП «Богуславський лісгосп»