Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Тетерівський лісгосп” Навчання з цивільного захисту

22 вересня цього року в ДП «Тетерівський лісгосп» відбулись спеціальні об’єктові навчання з керівним складом, особовим складом об’єктових формувань цивільного захисту та працюючим персоналом. Вони були проведені у рамках проведення Командно-штабного навчання Бородянської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області. Для оцінки проведення даних навчань до Тетерівського лісгоспу завітали фахівці Бородянського районного відділу та, Управління цивільного захисту ГУ ДСНС України у Київській області, представники Навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності Київської області.

Тема навчання «Дії органів управління та сил цивільного захисту при виникненні техногенної аварії на АЗС (розгерметизація під час заправки автомобіля). Евакуація людей і матеріальних цінностей із зони можливого ураження».

За легендою в результаті порушення технологічного процесу на АЗС підприємства стався витік бензину з подальшим займанням на автозаправній станції. Причина розгерметизації невідома. Є потерпілі, які отримали опіки. Враховуючи наявність легкозаймистої рідини в наливних комунікаціях, можливий вибух з послідуючим розповсюдженням вогню на поруч розташовану адмінбудівлю та автотранспорт. В рамках реагування на надзвичайну подію працівниками диспетчерської служби задіяно загально-обєктову систему оповіщення, евакуйовано весь персонал, який знаходився у небезпечній зоні. Умовна пожежа була успішно локалізована та ліквідована черговим розрахунком пожежно-сторожової охорони лісгоспу за допомогою вогнегасних засобів від пожежного автомобіля.

Гасіння умовної пожежі на території автомобільної заправної станції, відпрацьовано успішно та на загальну оцінку «відмінно». Керівництвом лісгоспу також було продемонстровано і спеціальний пожежний автомобіль підвищеної прохідності на базі автомобіля «Урал», призначеного для гасіння різного роду пожеж, зокрема пожеж у лісових масивах. Також було продемонстровано систему відеоспостереження за лісовими масивами підприємства та роботу системи реагування при виникненні лісових пожеж.

Другим етапом було проведення рятувальниками виступу та послідуючих інструктажів з працівниками лісової галузі щодо додержання та виконання вимог чинного законодавства у сферах пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту.

Під час заходу перевірено боєздатність лісової пожежно-сторожової охорони та знання її персоналу своїх обов’язків щодо порядку дій за призначенням.

Подібні навчання дають можливість як рятувальникам ДСНС України так і працівникам лісгоспу не лише підвищити професійну майстерність, а і стають запорукою спільної координації та успішного проведення пожежогасіння і аварійно рятувальних робіт у реальних випадках.

Хотілось би, щоб реальних випадків було якомога менше, а всі випадки співпраці були учбовими.

Адміністрація ДП «Тетерівський лісгосп»

Детальніше www.facebook.com/photo.php