Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Проблемні питання в лісовій галузі та їх законодавче врегулювання

Начальник Київського обласного  та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Олексій Бойко взяв участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування на тему «Проблемні питання в лісовій галузі та їх законодавче врегулювання», яке проходило 13 грудня 2019 року на базі відокремленого підрозділу НУБіП «Боярська лісова дослідна станція».

Серед заходів, які впроваджує Держлісагентство на виконання завдань Президента та Уряду, – електронний реєстр дозвільних документів на заготівлю деревини та онлайн карта рубок («Ліс у смартфоні»), відкрито інформацію про деревину. Про це в ході засідання повідомив т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів України Віталій Дудка.

Начальник відділу охорони і захисту лісів Держлісгаенттсва Ігор Будзінський окреслив низку проблем лісової галузі, які потребують законодавчого та нормативного врегулювання.

Зокрема, серед питань, що розглядались у ході засідання були наступні::

Збереження та відновлення лісів України;
Проблеми лісового господарства України та шляхи законодавчого врегулювання;
Обговорення законопроекту № 2379 « Про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів»;
Важливість підтримки виробничих підрозділів для підготовки спеціалістів з вищою освітою у сфері лісового господарства;
Проблематика всихання лісів, вплив шкідників та хвороб;
Проблематика у сфері реформування мисливської галузі в Україні.

За результатами засідання і обговорень будуть напрацьовані рекомендації по врегулюванню проблемних питань у лісовому лісовій та мисливській галузях.

Прес-служба Київського обласного
та по м. Києву управління лісового та 
мисливського господарства