Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

23 квітня на Херсонщині відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

“Відсутність державного фінансування лісогосподарських підприємств південних та східних областей може спричинити стихійне лихо”, – Голова Держлісагентства Олександр Ковальчук

23 квітня на Херсонщині відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. У порядку денному було і питання державного фінансування лісогосподарських підприємств. Голова Держлісагентства Олександр Ковальчук зазначив, що складна ситуація, особливо із настанням пожежонебезпечного періоду, склалася не лише у Херсонській, а й у всіх південно-східних областях.

За його словами, відсутність фінансування призведе до повної зупинки роботи лісогосподарських підприємств південного та східного регіонів, руйнування досягнутих результатів у степовому захисному лісівництві і необоротність ерозійних процесів (на що уже витрачені значні кошти державного бюджету), втрат лісів від несанкціонованих рубок та масових пожеж тощо.

Довідково: на ведення лісового господарства в південно-східному регіоні необхідно виділити 422,6 млн грн при опрацюванні пропозицій щодо змін до Державного бюджету України на 2016 рік.