Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Близько 460 тисяч новорічних ялинок реалізували держлісгоспи під час ялинкової кампанії 2015 рок

В Україні офіційно завершилась новорічна ялинкова кампанія 2014-2015 рр. За час проведення якої лісогосподарськими підприємствами Держлісагентства було реалізовано близько 460 тис. новорічних дерев на загальну суму в 20 млн. 766 тис. грн.

Найбільше було продано ялинок на Полтавщині – 78 тис. шт., Сумщині – 38 тис. шт., Житомирщині – 48 тис., на Волині – 28 тис. шт., Дніпропетровщині – 25 тис. шт.

Це значно менше, ніж минулоріч. У 2013 році обсяг реалізації становив понад 770 тис. новорічних дерев. Очевидно, що цього року далися взнаки військові дії на Сході країни.

Коштували новорічні дерева загалом по Україні від 40 до 70 грн. Ціна коливалася залежно від висоти і породи дерева.

Всі отримані кошти від реалізації ялинок будуть направлені на комплекс заходів із лісорозведення та лісовідновлення.

Наголошуємо, що кожного року держлісгоспи по всій Україні для забезпечення населення новорічними ялинками закладають спеціальні плантації. У 2014 році на таких плантаціях було вирощено близько 20 млн. шт. новорічних деревець, з яких 3,5 млн. шт. – призначено для продажу. Популярною останнім часом стала ще одна альтернатива – живі ялинки, посаджені в горщик. Близько 2 тис. новорічних деревець із закритою кореневою системою мали змогу реалізувати лісгоспи цьогоріч.

Думка, що заготівля новорічних ялинок завдає лісам шкоди є хибним суспільним стереотипом. Кількість заготовлених ялинок визначається лише попитом населення, і враховуючи показники останніх років знаходиться в межах 500-800 тис. шт.

Прес-служба Держлісагентства