Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Чисто не там де прибирають!

Прийшла весна, зійшов сніг і у парках та приміських лісосмугах з-під снігу знову з’явилися «підсніжники» – купи сміття. Скажімо у парках переповнені, перекинуті смітники, в лісі купа пляшок та папірців. Є навіть свіже сміття, яке принесли відпочиваючі уже в цьому сезоні.

Для того, щоб уникнути таких краєвидів, лісівники встановлюють у лісах таблички «Не смітити», складають протоколи про адміністративні порушення. Проте сміття не стає менше. Побутового сміття можна легко позбутися: закопати (у деяких місцях сміття скидають у спеціально вириті ямі, де воно через 80 років має розкластися під дією ґрунтових бактерій та мікроорганізмів), або вивезти на полігон (це менш імовірно, враховуючи обсяги накопичених відходів і фінансові можливості громадян)

Друзі! Сміття — це погано, особливо якщо воно не там, де треба, наприклад, в лісі (а його там вистачає) Тому вже традиційно лісогосподарські підприємства йдуть прибирати ліс від пластику й скла, картону.
У ліс на суботник не тільки задля краси для ока.

Шановні громадяни, не залишайте сміття в лісі, бо чисто не там де прибирають, а там де не смітять. Пам’ятайте: це будинок для тварин, в ньому повинно бути чисто!