Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДЕРЖАВНА ЛІСОВА ОХОРОНА ДП “ІВАНКІВСЬКИЙ ЛІСГОСП” ОПЕРАТИВНО ВИЯВИЛА НЕЗАКОННУ РУБКУ ДУБА ЗВИЧАЙНОГО

Близько четвертої години ночі 8 серпня державною лісовою охороною ДП “Іванківський лісгосп” , під час патрулювання лісових насаджень Обуховицького лісництва,  поблизу с. Запрудка було помічено чоловіка який виходив з лісу. На питання причини знаходження у лісі чоловік не міг чітко відповісти. Було викликано поліцію. Слідчим Іванківського ВП було опитано чоловіка, який зізнався, що стояв на сторожі, крім того, що на автодорозі стоїть автомобіль, в якому знаходиться водій який теж стояв на сторожі. Обох чоловіків затримано поліцією для з’ясування обставин.

Обстеженням місця події, у кв.65 вид.1  Обуховицького лісництва було виявлено 6 пнів дерев дуба звичайного та 2 пні граба звичайного. Пізніше місцевим населенням було повідомлено про знайдені колоди дуба звичайного на околиці села.

За фактом незаконної рубки було складено акт огляду місця вчинення правопорушення лісового законодавства.

Нагадуємо,  що відповідно до ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконна порубка і пошкодження дерев і чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення,-

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від семи до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до ст..246 Кримінального кодексу України незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах –

карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Та сама дія, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, –

карається обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

У зв’язку з тим, що у даних діях вбачаються ознаки злочину, відповідальність за який передбачено ст.246 Кримінального кодексу України, матеріали передано до Іванківського ВП Вишгородського відділу ГУНП в Київській області для вжиття заходів реагування. Розслідування триває.

Відділ охорони та захисту лісу

Київського обласного та по м. Києву управління

лісового та мисливського господарства