Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Держлісагентство: На Миколаївщині майже 50 га лісових земель повернуто державі

Держлісагентство: На Миколаївщині майже 50 га лісових земель повернуто державі Господарський суд Миколаївської області визнав незаконним рішення, яке було прийнято у 2013 році Коблівською сільською радою Березанського району про вилучення у державного підприємства «Очаківське лісомисливське господарство» земельної ділянки площею 46,8 га та переведення до земель запасу Коблівської сільської ради.

З матеріалів справи вбачається, що згоду органу управління – Державного агентства лісових ресурсів України на відмову від права постійного користування земельною ділянкою лісового фонду ДП «Очаківське ЛМГ» не отримувало і Коблівській сільській раді не надавало. Окрім того, сільська рада не має повноважень приймати відповідні розпорядження.

«Ми повертаємо державі розграбовані землі лісового фонду. Вже не буде такого свавілля як раніше. Процес реформування держави триває. І це лише початок», – прокоментувала рішення суду т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич.

Вона також повідомила, що Держлісагентство та органи прокуратури спільно відстоюють у судовому порядку захист інтересів держави щодо земель лісогосподарського призначення, зокрема тих, що були незаконно вилучені на користь фізичних та юридичних осіб. Сьогодні у впровадженні судів перебуває понад 100 таких справ.

Прес-служба Держлісагентства