Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Держлісагентство першочергово працює над вирішенням питання фінансової підтримки південно-східних регіонів України, – Христина Юшкевич

Держлісагентство першочергово працює над вирішенням питання фінансової підтримки південно-східних регіонів України, – Христина Юшкевич

Серед першочергових завдань відомства є вирішення питання фінансової підтримки південно-східних регіонів України. На цьому наголосила Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич під час ефіру на одному з телеканалів.

Вона зазначила, що ресурсні області мають кошти на свою діяльність, а підприємства півдня та сходу, із штучно вирощеними лісами, потребують державного фінансування, особливо з настанням пожежонебезпечного періоду.

За її словами, вже розроблений та поданий до Парламенту відповідний законопроект щодо внесення змін до державного бюджету.

“Вирішивши це питання, ми зможемо контролювати протипожежний стан у лісах, підтримаємо екологічну систему і найголовніше – збережемо життя людей”, – наголосила Христина Юшкевич.

Крім того, вона нагадала, що на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань бюджету обговорювалося фінансування лісової галузі: “На наступному засіданні проект закону буде розглянутий, і маю надію, що Парламент його підтримає. Також ми продовжуємо співпрацю з новим Урядом, зокрема Міністерством фінансів України, і сподіваюся, що нагальні питання галузі будуть вирішені”.

Відповідаючи на запитання в студії, Перший заступник Голови Держлісагентства підкреслила, що не менш важливими завданнями відомства є забезпечення чітких і прозорих правил продажу деревини та якнайшвидше запровадження єдиного електронного обліку деревини для всіх постійних користувачів.

Прес-служба Держлісагентства