Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Держлісагентство України підписало Меморандум з Лісовою службою Республіки Словенія

Т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич підписала меморандум про співпрацю у галузі лісового господарства з директором Лісової служби Словенії Дамяном Ораземом сьогодні, 22 березня. Під час підписання була присутня Посол Республіки Словенії в Україні Наташа Прах.

«Відтепер ми з нашими словенськими колегами будемо співпрацювати щодо удосконалення ведення лісового господарства», – зазначила Христина Юшкевич.

Вона повідомила, що Меморандум також передбачає співпрацю стосовно охорони та захисту лісів, лісової генетики, досліджень ґрунтів та екології; впровадження наближеного до природи лісівництва, збереження біорізноманіття лісів.

«Зменшення впливу змін клімату та адаптації до його змін у лісовому секторі, у тому числі заходів щодо попередження стихійних лих; впровадження ефективних та екологобезбечних технологій для лісоуправління та підвищення кваліфікації лісівників; підвищення екологічної обізнаності суспільства, освіти та розвитку екологічної культури населення щодо питань збалансованого лісоуправлінння – все це передбачає підписаний Меморандум», – розповіла т.в.о. Голови Держлісагентства.

Також під час зустрічі керівники лісових відомств обговорили шляхи реформування лісового господарства України.

«Наші словенські колеги повністю підтримують те, що реформа має бути комплексною і правила ведення господарства мають бути єдиними для всіх лісокористувачів», – додала Христина Юшкевич.